keskiviikko 27. heinäkuuta 2016

TYHJÄ PAPERI KERTOO. Osa 745 Katolisia närästää sukupuoleton Puh ja Nasu


Jos sanoisin, että Nalle Puhilla politikoidaan vielä vuonna 2016, uskoisitko sitä? Minä en ainakaan uskoisi.

Varsovassa on Nalle Puh -katu
Esimerkiksi Turzczyn kaupunki Puolassa kielsi vuonna 2015 lasten leikkipuiston nimeämisen Nalle Puhin mukaan, vaikka Nalle Puh on ollut maassa sukupolvien ajan lasten rakastama satuhahmo.

Miksikö? No, kun Puhin hahmon sukupuolesta ei ole tietoa. Nalle Puh ja Nasu kaiken lisäksi muuttavat "Nalle Puh rakentaa talon" -kirjan lopulla yhteen asumaan.

Tilannetta ei helpota myöskään A.A. Milnen hahmojen pukeutumistyyli. Ne kun eivät käytä edes housuja. Toisaalta Varsovassa on - Puolan kansandemokratian peruna - kokonainen katu nimetty Nalle Puhin mukaan.

     *    *     *

Suurimpana uhkana Puolan katolinen kirkko pitää kirjojen sukupuolimoraalia. Sen kirkko rinnastaa kansallissosialismiin ja kommunismiin. Arkkipiispa Tadeusz Pienorek pitää Puh -ideologiaa jopa pahempana kuin em. poliittisia ideologioita.

Kirkko kannattaa edelleen perinteisiä sukupuolirooleja ja perhearvoja. Mies on perheen pää ja päättää mitä perheen sisällä tapahtuu, mikä merkitsee mm. sitä, että perheen sisäiseen väkivaltaan eivät ulkopuoliset saisi hevin puuttua.

Kirkon asenteesta on vuosisatojen aikana seurannut monenlaisia patologista käyttäytymistä, joka on vaivihkaa hyväksytty. Yhtenä viime vuosina eniten puhuttu ilmiö on katolisten pappien vuosisatainen ja yleisesti kirkon sisällä hyväksytty pedofilia.

Lähteitä:

God complex. By. Konstanty Gebert. Index on Censorship Summer 2015.

Milne, A.A. [1926]. Nalle Puh.
Milne, A.A. [1928]. Nalle Puh rakentaa talon.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti