tiistai 26. heinäkuuta 2016

TYHJÄ PAPERI KERTOO. Osa 744 Tapahtuiko Ihaalle vahinko?


Kun Pöllön puu kaatuu myrskyssä ja Pöllön asunto samalla tuhoutuu, tarvitsee Pöllö uuden asunnon, millaista kaikki 1/2 -hehtaarin metsän asukkaat yrittävät löytää, mutta vain Ihaa onnistuu.

Mutta mitä tilanteessa oikein tapahtuukaan. Ensin Nasu ja sitten Puh tajuavat, että Ihaa on löytänyt Nasun asunnon. Tämä tietysti kertoo sen, ettei Ihaa ole koskaan käynyt Nasun luona. Toisaalta Nasu on ainakin kerran käynyt Ihaan luona, talvella jolloin Nasu ja Puh rakentavat Ihaan talon vahingossa uudelleen.

Hätäinen lukija miettii, oliko tämä Ihaan kosto Nasulle vai puhdas vahinko? Nasuhan oli se, joka löysi kasan oksia, jotka jälkikäteen osoittautuivat Ihaan taloksi. Ja tunnetulla tavalla Nasu ja Puh vain siirsivät Ihaan talon paikasta toiseen tietämättä, että Ihaa jo asui itse kyhäämässään risukasassa tms.

Ihaa katsoo tilannetta läpi sormien, mutta se on kenties jäänyt kaihertamaan hänen mieleensä ja sopivan tilaisuuden tullen myös Nasu menettää talonsa. No, tämä on tietysti pahansuopaa puhetta ja salaliittoteorian rakentamista. Ja aivan samalla kuin Ihaalle, Nasulle käy hyvin ja hän löytää uuden kodin Puhin luota.

    *     *     *

Oli niin tai näin. Ihaa oli se, joka asui suon laidassa omissa oloissaan, mutta ei ollut ihan tyytyväinen tilanteeseen ja toivoi, että muut olisivat useammin käyneet tapaamassa häntä.

Em. myrskyn jälkeen Kani havahduttaa Ihaan ajattelemaan asiaa toisin: Ihaa voisi myös itse lähteä tapaamaan muita, eikä aina vain odottaa, että muut tulevat hänen luokseen.

Ihaa ryhtyykin heti sanoista tekoihin - ja alkaa etsiä Pöllölle uutta asuntoa...

     *     *      *

'Nalle Puh' -kirjojen loppuratkaisu, mikä Nalle Puhin kohdalla merkitsee yhteisasumista Nasun kanssa, tuntuu varmasti monista varsin harmittomalta - Puhin itsensä ehdottamalta - ratkaisulta.

Sitä ei ole kaikkien ollut kuitenkaan helppo niellä. Katolinen kirkko on nähnyt siinä siveetöntä homoseksuaalisuutta. Tosin kukaan ei tarkalleen ottaen tiedä sen kummemmin Puhin kuin Nasun sukupuolta, mikä vain pahentaa asiaa...

Lähteitä:

Milne, A.A. [1926]. Nalle Puh.
Milne, A.A. [1928]. Nalle Puh rakentaa talon.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti