keskiviikko 13. heinäkuuta 2016

Zaillian: "Kaikki kuninkaan miehet" (2006)


Populistisen, etelävaltiolaisen poliitikon Willie Starkin elämäntarina, joka perustuu löyhästi Louisianan kuvernööri Huey Longin elämään. (IMDb)

"Kaikki kuninkaan miehet" (2006) on yhdysvaltalainen elokuva, joka kertoo poliitikko Willie Starkin etenemisestä urallaan ja samanaikaisesta muuttumisesta ihmisenä. Elokuva perustuu löyhästi Robert Penn Warrenin Pulitzer-palkittuun romaaniin ja sen on ohjannut Steven Zaillian. Saman kirjan pohjalta tehtiin vuonna 1949 Oscareita voittanut elokuva "Kaikki kuninkaan miehet". (Wikipedia)

      *     *     *

TÄNÄÄN TV5:LTÄ KLO 21:00

     *     *     *

Kiinnostava elokuva USA:n, joka kuvaa 1920- ja 1930-lukujen vaihteen USA:n politiikkaa yhden osavaltion Louisianan näkökulmasta.

Willie Stark (Sean Penn) sai puheillaan maaseudun punaniskat vaaliuurnille, äänestämään itseään - ja tuloksena oli kaikkien aikojen äänivyöry.

Starkin kohtalo pakottaa katsojan miettimään massademokratiaa, ja voiko se olla muuta kuin yläluokan tai porvariston diktatuuria missään. Demokraattinen mekanismi on ikään kuin vain kulissi niille, jotka tekevät mitä haluavat.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti