lauantai 20. elokuuta 2016

Dowdle: "No Escape - Ei pakotietä" (2015)

Kaukana USA:sta uudessa kodissa jossain päin Aasiaa perhe löytää itsensä keskeltä vallankumousta ja yrittää epätoivoisesti päästä pakoon paikasta, jossa ulkomaalaisia teloitetaan. (IMDb)

"No Escape - Ei pakotietä" (2015) on amerikkalainen toimintaelokuva, jonka on ohjannut John Eric Dowdle. Kaakkois-Aasiassa työtä tekevä vesi-insinööri tuo perheensä maahan, mutta saapuu epäonnekseen juuri silloin, kun maan pääministeri murhataan ja maahan julistetaan poikkeustila. (Wikipedia)

     *     *     *

Vaikka en ole toimintaelokuvien ystävä, tätä elokuvaa katsoin silmät suurina. Millaisiin tilanteisiin tavallinen matti-meikäläinen voi joutua, kun hän joutuu keskellä maailmanmullistuksia? Hän saattaa esimerkiksi suojellessaan perhettään ja itseään joutua tappamaan.

No, viaton ei Cardiffin -vesiyhtiön insinööri Jack Dwyerkään ollut vaan juuri hänen yhtiönsä ja CIA:n toiminta toimi triggerinä vallankaappauksessa. Ja väkivallasta, hajota ja hallitse -filosofiasta, hyötyi vain länsimainen imperialismi ja monikansalliset yhtiöt.

Minun puolestani kyseenalainen sankariperhe olisi saanut hukkua Kamputsean ja Vietnamin väliseen virtaan.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti