sunnuntai 30. lokakuuta 2016

Augusto: "Paulo Coelho - sanojen alkemisti" (2014)


Kronikka Paulo Coelhon noususta huumehuuruisen elämänsä jälkeen Brasilian historian vaikutusvaltaisimmaksi kirjailijaksi. (IMDb)

"Paulo Coelho - sanojen alkemisti" -elokuvan on ohjannut Daniel Augusto. Elokuva kertoo Shakespearen jälkeen eniten myydyn kirjailijan elämänkerran kuvaten hänen elämäänsä ristiin rastiin kolmen eri aikakauden aikana nuoruudesta, kirjailijan uran alkuun ja nykypäivään asti.

      *     *      *

Käsittämättömän suosion saanut brassi-kirjailija, jonka kirjoja lukiessa ei voi välttää sanoja feikki ja teeskentelijä. Tätä vaikutelmaa vahvistaa hänestä tehty elokuva. En tiedä mitä tämä kertoo niin Paulo Coelhosta kuin hänen lukijoistaan, jotka ovat lähinnä kristittyjä hurskastelijoita.

Paulo on jumittunut elähtäneiden tarinoiden maailmaan, mihin hän on onnistunut hienostelevalla kielellään puhaltamaan hieman eloa niin kuin astmaatikko puhaltaisi ilmaa hiipuneeseen hiillokseen.

Mies on rakentanut itsestään mytologiaa, ja luultavasti suuri osa hänen itsestään kertomista tarinoista on hänen omaa luovaa mielikuvistustaan.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti