maanantai 7. marraskuuta 2016

Bigelow: "The Hurt Locker" (2008)


Irakin sodan aikana juuri pommiryhmään valittu kersantti joutuu ongelmiin kumppaniensa kanssa siksi, että toimii omapäisesti. (IMDb)

"The Hurt Locker" (2008) on Kathryn Bigelow’n ohjaama toimintaelokuva. Siinä seurataan Yhdysvaltain maavoimien raivaajaryhmää (EOD-ryhmä) Irakin sodan aikana. Elokuvan käsikirjoitti vastaavanlaisen ryhmän mukana sotatoimittajana Irakissa ollut Mark Boal. Elokuvan pääosissa ovat Jeremy Renner, Anthony Mackie ja Brian Geraghty. Elokuvan erikoisuuksiin lukeutuu se, että nimekkäimmät näyttelijät Ralph Fiennes, David Morse ja Guy Pearce tekevät varsin pienet roolit.

Elokuva palkittiin vuoden 2009 parhaan elokuvan Oscarilla. Yhteensä se sai kuusi Oscar-palkintoa, oltuaan ehdokkaana yhdeksään palkintoon.

Vuonna 2016 "The Hurt Locker" äänestettiin BBC:n kyselyssä tämän vuosisadan 70 parhaan elokuvan joukkoon. Vastaajina oli 177 elokuva-asiantuntijaa eri puolilta maailmaa. (Wikipedia)

     *     *      *

TÄNÄÄN SUB KLO 21:00

     *     *     *

Palkittu sotaelokuva jossa ei piitata siitä, että USA aloitti kansainvälisen yhteisön tuomitseman sodan. Tilanne oli paljon, paljon pahempi kuin mikä on esim. Ukrainan tilanne tällä hetkellä.

Suurin osa amerikkalaisista mm. vielä tänä päivänä kuvittelee, että sodalla oli oikeutuksensa mm. siksi, että Saddam Hussein oli sotkeutunut syyskuun 11. päivän tapahtumiin, mikä ei pidä ollenkaan paikkaansa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti