keskiviikko 2. marraskuuta 2016

- CARPE DIEM - Tartu hetkeen - 373 Historian suurinta ja kalleinta teatteria

CC by  Mimmi L. 
Historian tähän asti suurinta - ja katselijoilleen kalleinta - teatteria ovat varmasti USA:n käynnissä olleet presidentin vaalit.

Kalliiksi teatterin tekee ennen muuta se, että näyttämöllä on kaksi surkimusta, Donald Trump ja Hillary Clinton.

Heitä suurempi ongelma on kuitenkin se, että ylipäätään on sellainen entinen orjavaltio kuin USA jolla on vielä tänä päivänä käsittämättömän diktatorinen presidentinvaalijärjestelmä. Tällöin on oikeastaan yksi ja sama, onko presidenttinä Donald Trump vai Barack Obama. Lopputulos on aina sama.

     *    *     *

Eilisestä lähtien on kohistu siitä, miten Trump on pyyhältänyt gallupeissa Clintonin ohitse, mistä tuskin kukaan aivoilla varustettu kyborgi tai muu aivollinen olento voi olla ihmeissään.

Viimeisimmät gallupit ovat nostaneet multimiljardööri Donald Trumpin 1 %:lla ohi ammattipoliitikko Hillary Clintonin. Marginaali on hyvin, hyvin kapea, joten kaikki on mahdollista, sillä niin kuin aina ihmiset vasta vaaliuurnilla päättävät ketä äänestävät vai äänestävätkö ketään.

     *     *     *

Maan suurin sanomalehti The New York Times julisti jälleen  pari tuntia sitten, miten sen ykkössuosikki Hillary on liki 4 %:n karkumatkalla. Tiedä häntä.

Mielenkiintoinen ajatusleikki olisi, jos niin presidentit kuin muutkin kansanedustajat valittaisiin galluppien perusteella. Yhtenä päivänä Trump voisi olla presidentti ja jonain toisena päivänä taas Clinton. Elämässä säilyisi tällöin koko ajan jännitys...

Lähteitä:

Election 2016 Presidential Polls. RealClear Politics

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti