sunnuntai 6. marraskuuta 2016

- CARPE DIEM - Tartu hetkeen - 374 Yksi kaikkia varten - One For All

CC by  Mimmi L. 
Mikään ei ole helpompaa kuin yleiskäyttöisen TV:n kaukosäätimen käyttöönotto, ja varsinkin jos se on maailman paras tms. - Eikö niin?

Yksinkertainen ohje. Paina "Magic" -painike pohjaan ja pidä pohjassa kunnes led-valo syttyy palamaan. Syötä sitten Grundig -television koodi sisään. Ja siinä se on. Kun televisio sammuu, tiedät että olet syöttänyt oikean koodin. Käynnistä tv uudelleen - ja ala katsella. - Niinkö se meni?

Aluksi kaikki näytti riemastuttavan yksinkertaiselta. Wau! Kanavat pelasivat kuin pelasivatkin. Säädin toimi. - No, katsotaan, mitä ohjelmia tänään tulee... Hei, mitä nyt! "Guide" -painikkeen alta ei löytynytkään mitään, vaikka kaiken piti olla kunnossa. "Menuutakaan" ei löytynyt mistään.

- Otetaanpa opas uudelleen käteen, ja katsotaan vaihtoehtoista tapaa saada säädin toimimaan. Jälleen: paina "Magic" -painike pohjaan ja pidä pohjassa ja syötä sitten koodi 6991 ja ala sitten  skannaamaan kanavia "CH+" -painikkeella. - Yksinkertaista. Kun televisio sammuu, olet löytänyt oikean koodin. Käynnistä televisio uudelleen - ja se on siinä. - Onnistuiko nyt? Kaikkea muuta.

      *     *     *

Tässä vaiheessa 2 / 3 oli valmis luovuttamaan ja palauttamaan säätimen. Ohjeiden mukaan säädintä ei saanut toimimaan. Grundigin kohdalla koodeja oli kuitenkin listattu 20-30 kappaletta, joten ajattelin, jos alkaisi kokeilla myös muita koodeja.

Usko alkoi mennä n. 30. koodin kohdalla. Mikään ei toiminut. - No, kokeillaan kaikki koodit kun on kerran aloitettu. Puolen tunnin yrityksen ja erehdyksen ja 15 television sammutuksen ja käynnistyksen jälkeen vihdoin löytyi oikea koodi, mitä oli vaikea uskoa todeksi.

- Se toimi sittenkin. Käyttöönottoon vain olisi tarvinnut laitteen suunnitellutta insinööriä...

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti