maanantai 7. marraskuuta 2016

- CARPE DIEM - Tartu hetkeen - 375 Suomi - salamyhkäisen korruption maa

CC by  Mimmi L. 
Olen kaksi (2) kertaa viikon aikana eksynyt itselleni tuntemattomien henkilöiden, opettajan ja kirjastonhoitajan kanssa keskusteluihin Hämeen ammattikorkeakoulun (HAMK) ohjaustoiminnan opetuksesta. Tai ennemmin siitä ettei sitä ole. Toiminta lakkautettiin. Samaan aikaan saman ammattikorkeakoulun suunnitelmissa taideopetus liitetään kärkihankkeisiin. - Toinen käsi ei tiedä mitä toinen tekee.

Julkinen keskustelu aiheesta oli varsin niukkaa. Päätöstä ei koskaan perusteltu. Yhtäkkiä 4 vakituista opettajaa vain oli työttöminä ja kirjaston merkittävää kirjakokoelmaa alettiin hävittää.

    *     *     *

Tässä ei ole sinänsä mitään outoa ja ihmeellistä. Tällainen maa Suomi on. Tai tällaista on demokratia. Muutamat ihmiset tekevät muiden puolesta päätöksiä, eikä heidän tarvitse tehdä siitä tiliä käytännöllisesti katsoen kelleen. Kunhan päätökset vain ovat laillisia, eikä mistään laittomuuksista jää kiinni.

    *    *     *

Sosiaali- ja terveysala tarvitsee laaja-alaisia ammattilaisia ja ohjaustoiminnan opiskelijoilla ei ollut minkäänlaisia vaikeuksia sijoittua eri puolille yhteiskuntaa vaativiin asiantuntijatehtäviin. Vastaavaa koulutusta ei ole ollut muualla, mikä tekee asiasta vielä monin verroin merkillisemmän.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti