torstai 10. marraskuuta 2016

- CARPE DIEM - Tartu hetkeen - 378 Michael Moore ja 5 syytä

CC by  Mimmi L. 
Ne jotka ovat seuranneet tätä blogia ehkä tietävät, että en ollut yllättynyt liikemies Donald Trumpin valinnasta USA:n presidentiksi. Se oli varsin varmaa jo siinä vaiheessa, kun hänet nimitettiin republikaanien viralliseksi presidenttiehdokkaaksi.

Kahdesta pahasta äänestäjät, kansalaiset valitsivat pienemmän pahan. Ja demokratia - mitä se sitten onkaan - toimi hienosti! Jotka vastustavat Trumpin valintaa, siten vastustavat länsimaista demokratiaa, ja niitä tuntuu mm. Suomessa ja Euroopassa olevan tällä hetkellä tosi paljon, enemmän kuin esimerkiksi Venäjällä.

     *    *     *

Trumpin nostivat valtaan perusamerikkalaiset, rautakourat, duunarit. Ne jotka Suomessa äänestävät perussuomalaisia - tai sosialidemokraatteja ja vasemmistoliittoa. Ja ennen muuta muut kuin keskiluokkaiset valkoiset miehet.

Ne samat jotka uudisraivasivat Amerikan, tappoivat inkkarit melkein sukupuuttoon, orjuuttivat Afrikasta tuotuja mustia ja verissäpäin taistelivat USA:n sisällissodassa, maailmansodissa, Vietnamissa ym. maansa lipun puolesta. Tietämättä oikeastaan miksi niin tekivät. Se oli vaan jotenkin ... kivaa ja sai housunlahkeen pullottamaan.

Ja on syytä muistaa, että heidän naisensa olivat - ja ovat - miestensä kanssa liikuttavan samanmielisiä ja lojaaleja heille.

Lähteitä:

5 reasons why Trump will win. By Michael Moore

Michael Moore: 5 syytä, miksi Donald Trumpista oikeasti tulee USA:n presidentti. By Timo Toivonen. Ilta-Sanomat 25.7.2016

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti