keskiviikko 30. marraskuuta 2016

Parvela: "Ella ja pukari" (2000)


Tokaluokkalaisen Ellan luokalla on uusi oppilas. Pukarin käytös ihmetyttää kaikkia. Hän potkii, lyö ja muksauttelee. Opettajan mielestä Pukari ei ole tältä planeetalta. Onko Pukari humanoidi? Aikovatko Pukarin vanhemmat siepata opettajan? Entä mitä tapahtuukaan suuressa tokaluokkalaisten välisessä jalkapallo-ottelussa? (Kirjasampo)

"Ella ja kaverit" on Timo Parvelan kirjoittama lastenkirjasarja. Sarjan alkuosa ilmestyi helppolukuisessa "Kirjava kukko" -sarjassa ja vuodesta 2003 lähtien sitä on julkaistu erillisinä lastenromaaneina. (Wikipedia)

    *     *     *

Aika hauska ja samalla irvokas tarina 7-8 -vuotiaiden maailmasta ufo-sieppauksineen. Tarinassa ei oikeastaan ole minkäänlaista päätä eikä häntää, eikä juonen häivää, mutta ajan täytteenä ja lukukokemuksena se toimii siinä, missä mikä tahansa teksti vaikka maitopurkin kyljessä.

Timo Parvela suhtautuu myönteisen huvittuneesti Pukarin harjoittamaan väkivaltaan, joka on kuin mitä oli suomalaisten rauhanturvaaminen / sotiminen Kosovossa ja muualla maailmassa. Ilman mitään näkyviä myönteisiä tuloksia, mutta aina silloin tällöin syntyy myös ruumiita ja paksun rahamassin sekä mersun kanssa tullaan maailmalta takaisin Suomeen.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti