lauantai 31. joulukuuta 2016

- CARPE DIEM - Tartu hetkeen - 394 Miehestä isäksi

CC by  Mimmi L. 

Kävin tänään katsastamassa auton Katumajärven päässä sijaitsevalla K2 -katsastusasemalla valtatie 10:n tuntumassa. Siinä odotellessani luin esitettä "Miehestä isäksi".

Yritin olla ärsyyntymättä, mutta kaksi seikkaa ärsytti enemmän kuin paljon. Ei niinkään esitteen sisällössä kuin, sanoisinko, sisällön suhteen sivuseikossa.

Mitä tekemistä suurella, valkoisella sotapäälliköllä C.G.E. Mannerheimilla on lasten kanssa? Ei pitäisi olla mitään tekemistä. Silti Suomessa jyrää järjestö nimeltä Mannerheimin lastensuojeluliitto, mikä nimi on yhtä häpeällinen kuin jos Saksasa olisi Adolf Hitler lastensuojelujärjestö vielä vuonna 2017.

Tekstin oli kirjoittanut pastori Antti Yli-Opas. Pastori? Voi hyvä tavaton. Luterilainen pastori. Miksi ihmeessä sellainenkin asia pitää sanoa. Mitä tekemistä jeesustelulla ja lapsilla on toistensa kanssa? Ei ainakaan pitäisi olla yhtään mitään.

     *     *     *

On sanomattakin selvää, että luterilaiselle papille isä on mies ja äiti on nainen ja perhe on ydinperhe. Mitään vaihtoehtoja ei tässä esitteessä tarjota tai esitetä.

Näkökulma on muutenkin perinteinen. Lapsi tarvitsee aina isän, pelkkä äiti ei riitä. Ja koko ajan pappi tyrkyttää omia tuotteitaan, joihin tällä kertaa ei kuulu jeesustelu. - Sitä ei sanota ääneen kuin vasta parisuhdekurssilla tai avioliittoneuvonnassa tai mihin tahansa jesuiitan kuulusteluun isä sitten joutuukin syntisäkkeineen.

Linkki:

Miehestä isäksi. MLL

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti