torstai 8. joulukuuta 2016

Petersen: "Tulilinjalla" (1993)


Salaisen palvelun agentti Frank Horrigan ei aikoinaan pystynyt pelastamaan Kennedyä, mutta hän on päättänyt, ettei anna salamurhaajan ampua toista presidenttiä. (IMDb)

"Tulilinjalla" (1993) on Wolfgang Petersenin ohjaama trilleri, jonka  pääosassa ovat salaisen palvelun agenttina Clint Eastwood ja salamurhaajana John Malkovich. Elokuva oli ehdolla kolmen Oscar-palkinnon saajaksi. (Wikipedia)

     *     *     *

KESKIVIIKKO TV 5 KLO 21:00

     *     *     *

Varmasti monen mielestä ajankohtainen elokuva monestakin syystä. Valtiojohtajat niin Suomessa, Euroopassa kuin USA:ssa huseeraavat liiankin kanssa maailmalla ja kalisuttelevat aseitaan. Seurauksena ei voi olla kuin yleisen turvattomuuden lisääntyminen, mikä kohdistuu myös poliitikkoihin itseensä, jotka eivät hae ensisijassa rauhanomaisia keinoja ratkaista konflikteja. Tästä ovat hyvänä esimerkkinä olleet Sauli Niinistön puheet itsenäisyyspäivän seudulla, mikä herättää kysymyksen, mihin valtioita enää 2100 -luvulla tarvitaan.

Olisiko aika lakkauttaa myös Nato ja keskittää voimavarat YK:n vahvistamiseen ja siihen, että kansainvälinen yhteisö alkaa järjestelmällisesti riisua valtioita aseista. Suomesta voisi aloittaa... Suomihan haluaa olla kaikessa esimerkkinä muulle maailmalle, miksi ei myös hyvässä.

      *     *     *

"Tulilinjan" (1993) pateettisuus hymyilyttää. Mitä järkeä on uhrata henkeään yhden pallopäisen presidentin takia. Kysehän on vain valtionvirkamiehestä, joka on helposti korvattavissa toisella samanlaisella.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti