torstai 1. joulukuuta 2016

Suominen: "Täältä tullaan, elämä!" (1980)


"Täältä tullaan, elämä!" (1980) on suomalainen elokuva, jonka on ohjannut Tapio Suominen. Se oli vuoden 1980 katsotuin kotimainen elokuva ja kriitikot äänestivät sen vuoden parhaaksi suomalaiselokuvaksi.

Lähiönuorten elämästä kertova elokuva kuvattiin suurelta osin Kontulassa. Kuvauspaikkoina toimivat muun muassa Kontulankaari, ostoskeskus ja Vesalan yläaste.  Elokuva alkaa aidolla synnytyksellä. Tarina kuvaa kolmea tarkkailuluokkaa käyvää nuorta, joista jokaisella on risainen perhetausta. Pojat joutuvat alati kasvavaan alamäkeen sekoilemalla, koulusta pinnaamalla ja viinaa juomalla.

Päänäyttelijät ovat amatöörejä. Elokuvassa nähdään Kati Outinen ensimmäisessä elokuvaroolissaan, ja mukana ovat tunnetut muusikot Pelle Miljoona ja Maukka Perusjätkä. (Wikipedia)

     *     *     *

TÄNÄÄN YLE TEEMA KLO 21:00

     *      *     *

1970- ja 1980-luvuilla nuorten häiriköinti oli vielä varsin vaatimatonta verrattuna viimeiseen 20 vuoteen. Silti opettajilta loppuivat keinot tilanteiden hallitsemiseen kouluissa. Saati sitten 2010 -luvulla kaikista KiVa koulu -projekteista huolimatta.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti