keskiviikko 21. joulukuuta 2016

TYHJÄ PAPERI KERTOO. Osa 764 Lapsen oikeus päivähoitoon - esimerkki sorrosta Suomessa


Porvarihallitus - niin kuin eivät rehellisyyden nimissä enää muutkaan hallitukset - juuri piittaa huono-osaisista, mikä ei ole mikään uusi tieto. Niin on ollut aina, silti porvaripuolueet ovat vallassa myös huono-osaisten ihmisten äänillä. Se on tietysti paradoksi. Kärsimyksen kulttuuri panee ihmiset kyykyttämään ja syyllistämään itseään esim. työttömyydestä, vaikka syyllinen ei löydykään peilistä vaan ökyrikkaan Juha Sipilän hallituksesta.

Valtiosääntö ja perustuslait ovat suojelleet aina 1990 -luvulle asti erilaisia vähemmistöjä enemmistödemokratian diktatuurilta. Nyt se on tyystin loppu. Nykyhallitus kävelee mennen tullen eduskunnan aiemmin säätämien lakien ylitse ja mm. subjektiivisesta päivähoito-oikeudesta, jonka perustuslaki takaa, on käytännössä luovuttu.

Tällaista politiikkaa ovat valtio-oppineet kutsuneet desisionismiksi, josta historiallisesti parhaita esimerkkejä ovat kansallissosialistinen Saksa, fasistinen Italia ja miksei myös sodanaikainen Suomi. Ja mitä enemmän sotaretoriikkaa jauhetaan, sitä enemmän myös politiikan keskeisenä sisältöjä ovat varustautuminen ja yhteisten varojen käyttö esim. päivähoidon sijaan asejärjestelmiin, panssarivaunuihin ym. Ja köyhät ovat hallitukselle lopulta lähinnä vain tykinruokaa niin kuin aina eurooppalaisten sotien historiassa. Tykit otettiin käyttöön ongelmien ratkaisussa 1300 -luvulla.

Linkki:

Hallitus on törmännyt monta kertaa perustuslakiin – tässä kahdeksan esimerkkiäHS keräsi kahdeksan tapausta, joissa hallituksen aikeiden perustuslaillisuudesta on noussut vähintään räväkkä keskustelu. By  Marjukka Liiten, Teemu Luukka, Juha-Pekka Raeste ja Petri Sajari. Helsingin Sanomat / Politiikka 21.12.2016

Eduskunta hyväksyi lasten päivähoito-oikeuden rajoituksen – kunnat saavat itse päättää lasten oikeudesta hoitoon. Useat kunnat ovat jo ilmoittaneet, että lapset pääsevät ensi vuonna hoitoon entiseen malliin. By Martta Nieminen. Helsingin Sanomat 15.12.2016

Eduskunta päätti: Lapsen päivähoito-oikeutta rajataan. MTV / Kotimaa 15.12.2016

Mitä muuttuu päivähoidossa 2016? Hoitopaikka.net

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti