maanantai 2. tammikuuta 2017

- CARPE DIEM - Tartu hetkeen - 396 Helsingin Sanomien kirjailija harhailee hänkin varjojen maassa

CC by  Mimmi L. 
Sellainen metalöpinä jota kirjailija Emmi Itäranta harjoittaa Helsingin Sanomien vuoden 2016 kirjailijapuheenvuorosssaan on ennakkoluuloista ja leimaavaa. Varsinkaan kun hän ei paneudu mihinkään yksittäiseen kysymykseen kirjoituksessaan.

Yksittäinen kysymys voisi olla vaikkapa Uuden vuoden Istanbulin yökerhokahakka, jonka mm. Helsingin Sanomat otsikoi näin 'Uusi vuosi alkoi verilöylyllä Turkissa – lue yhteenveto tuhoisasta yökerhoiskusta'. Tiukkaa faktaa ja tosiasioita eli juuri sitä, mitä Emmi Itäranta perää Helsingin Sanomien mielipidekirjoituksessaan.

Ei mitään totuudenjälkeistä puhetta vaan silkkoja verisiä ja julmia kuvauksia siitä, mitä turkkilaisessa yökerhossa on tapahtunut.

Toisaalta. Miksi länsimaisen lehdistön ja siinä sivussa Helsingin Sanomien pitää kirjoittaa jotain tällaista? Eikö tämä ole juuri sellaista propagandaa, jota ISIS ja vaikkapa Suomen armeija haluavatkin? Väkivalta verbaalisesa muodossa ruokkii väkivaltaa. Sitäkö tämä maailma tarvitsee?

    *    *    *

Niin Sauli Niinistö kuin Emmi Itäranta jauhavat tyhjää demokratia -retoriikkaa. Kummankin on vaikea niellä sitä, miten demokraattisissa vaaleissa esim. USA:n presidentiksi valittiin Donald Trump. Jos he kannattavat demokratiaa, he antavat kaiken tukensa Trumpille ja onnittelevat häntä nikottelematta, mutta sitä nämä porvarit eivät tee. Niin konservatiiveja kuin ovatkin siinä missä Trumpkin.

Linkki:

Harha totuudenjälkeisestä ajasta. Valeuutiset ovat vaaarallisia. Mutta niin on myös puhe siitä, ettei tosiasioilla olisi enää merkitystä, kirjoittaa Emmi Itäranta vuoden 2016 kirjailijapuheenvuorossa. Helsingin Sanomat 31.12.2016

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti