sunnuntai 8. tammikuuta 2017

- CARPE DIEM - Tartu hetkeen - 398 Alkuperäiskansat ja vihreä teknologia

CC by  Mimmi L. 
Standing Rockin intiaanreservaatti Pohjois-Dakotan Cannon Ballissa on viime kuukausina ollut median huomion kohteena USA:ssa. Tuhannet prostestoijat ovat leiriytyneet vastustamaan raakaöljyputkea, jota on alettu rakentaa reservaatin poikki ja Oahe -järven alta edes kysymättä mitään sioux-intiaaneilta, jotka alueella asuvat.

Tällaista protestia ei alkuperäiskansoilla ole ollut vuosikymmeniin uudella mantereella. Ympäristökonflikti on oireellinen myös uuden presidentin Donald Trumpin hallinnon politiikan kannalta, sillä Trump on näyttänyt vihreää valoa hankkeelle, jota intiaanit vastustavat.

Kun USA:n Puolustusministeriö ilmoitti, ettei se hyväksy intiaanien toimintaa, monet jättivät leikin kesken. Poliisin ja armeijan kanssa on ollut yhteenottoja, missä on käytetty mm. koiria ja vesitykkejä.

Linkki:

ABC News ‏(@ABC). Native American founder of renewable energy company equips Standing Rock pipeline protesters with green technology http://abcn.ws/2iQnhUd Twitter 08.01.2017

Native American Solar Energy Visionary Equips Standing Rock Protesters With Green TechnologyBy Morgan Winsor Emilie Richardson. ABC News 07.01.2017

Dakota Access Pipeline protests. Wikipedia

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti