sunnuntai 15. tammikuuta 2017

- CARPE DIEM - Tartu hetkeen - 402 Mikä yhdistää CIA:ta, SPR:ää ja katolista kirkkkoa?

CC by  Mimmi L. 

 Dokumentissa seurataan, kuinka Auschwitzin "kuolemanenkeli" Josef Mengele ja muut natsisotarikolliset onnistuivat pakenemaan oikeutta. Onko heitä yhä elossa?  
(Unsolved History. Wikipedia)

      *     *     *

"Historian mysteerit" on kiinnostava sarja, joka amerikkalaiseen tyyliin ratsastaa populismilla, ja raflaava tyyli hetkittäin kuulostaa kuin kysymys olisi ennemmin misinformaatiosta kuin vakavasti otettavasta historian uudelleenarvioinnista ja uuden tiedon tuottamisesta tms.

Joka tapauksessa "Historian mysteerit" tekee ansiokasta työtä esim. Suomessa helposti unohdettujen aiheiden parissa. Täällähän esim. yleisesti ihannoidaan entisiä suomalaisia SS-miehiä ja he ovat monien sankareita niin kuin muutkin vuoden 1944 Välirauhansopimuksessa fasistisiksi arvioiduissa järjestöissä kuten Lotta -järjestössä työskennelleet.

      *     *     *

Ja välittömästi sodan jälkeen monet arvostetut tahot auttoivat maasta pakenevia SS-miehiä. Kansainvälinen punainen risti (suom. SPR), katolinen kirkko ja jopa USA:n keskustiedustelupalvelu CIA auttoivat natseja uuden elämän alkuun ja jopa palkkasivat heitä riveihinsä.

Tällaisia tietoja on turha yrittää kommentoida tai arvioida mitenkään. Tiedot vain vahvistavat sen mikä on tiedetty jo aiemmin. Ei kansallissosialistinen Saksa loppujen lopuksi ollut kaukana maista, joita vastaan se aseellisesti taisteli. Puhumattakaan 2010 -luvun Euroopasta, millaiseen Eurooppaan Saksa silloin tähtäsi. Vai olenko väärässä...

Linkki:

Natsien metsästys. Historian mysteerit. Kausi 3, osa 2. Kutonen 15.01.2017

Alois Brunner. Wikipedia

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti