sunnuntai 22. tammikuuta 2017

Garcia : "A View of Love" (2010)


Menestyvä kiinteistövälittäjä Marc Aix-en-Provencessa on onnellisesti naimisissa ja hänellä on yksi teini-ikäinen tytär. Eräänä päivänä hän tapaa kiinteistökauppoja tehdessään naisen, joka tuntuu tutulta. Hän tunnistaa naisen nuoruuden rakastetukseen Cathyksi Oranista Algeriasta viimeisiltä kolonialismin vuosilta. Marc kiiruhtaa hotelliin, jossa nainen on - ja he viettävät yön yhdessä. Sitten nainen lähtee. Marcin äiti kuitenkin kertoo Cathyn kuolleen, eikä tämä lähtenyt koskaan Algeriasta vaan kuoli pommi-iskussa. (IMDb)

"A View of Love" (2010) on romanttinen ranskalainen mysteeri, elokuva jonka on kirjoittanut ja ohjannut Nicole Garcia ja jonka pääosassa on Jean Dujardin. Tapahtumat sijoitttuvat pääasiassa Ranskaan, mutta myös sodan aikaiseen Algeriaan. 

Elokuva kertoo kolmen Algeriasta Ranskaan muuttaneen perheen lapsen tarinan. Vuosia myöhemmin lapsista kaksi poika ja tyttö kohtaavat. Toinen on kiinteistövälittäjä ja naimisissa, toinen mystinen nainen, jota käytetään kiinteistöhuijauksessa hyväksi.

Leffassa lasten tarinaa kerrotaan antiikin Kreikan "Iphigénie" -näytelmän kautta. Lapset näyttelevät sodan alkaessa samassa näytelmässä. Näytelmässä kaksi prinsessaa kilpailee yhdestä ja samasta prinssistä. Ja tragediassa toinen prinsessa kuolee traagisesti - niin kuin todellisessa elämässäkin. (Wikipedia)

     *     *     *

Kiehtova ja todella hyvin kerrottu tarina, tai useita elämäntarinoita, jotka yllättävällä tavalla kietoutuvat toisiinsa.

Alkuperäinen tarina saa rinnalleen Marie-Jeannen tarinan, tytön joka oli Cathyn ystävä ja mm. mukana toisena prinsessana samassa "Iphigénie" -koulunäytelmässä kuin Marc.

Kun Marc kohtaa 25 vuoden jälkeen Marie-Jeannen hän luulee tätä Cathyksi tunnistaessaan tässä tuttuja piirteitä. Marie-Jeanne ei korjaa Marcin tekemää virhettä ja totuus paljastuu Marcille vasta jonkin ajan kuluttua. Kouluaikana Marc ei koskaan huomannut tyttöä, mutta tämä oli korviaan myöten rakastunut poikaan.

Joka tapauksessa Marcin elämä mullistuu täysin ja hän ottaa lopulta eron vaimostaan - ja avoimeksi jää millaiseksi Marcin ja Marie-Jeannen suhde kehittyy. Elokuva loppuu siihen, kun Marc on menossa "Iphigénien" ensi-iltaan, jossa nainen esittää samaa roolia kuin silloin, kun he 25 vuotta aiemmin erosivat sodan melskeissä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti