keskiviikko 4. tammikuuta 2017

Hooper: "Les Misérables" (2012)


1800 -luvun Ranska. Jean Valjean, mies jota armoton poliisi Javert on vuosikymmeniä jahdannut, pääsee ehdonalaiseen. Mies suostuu pitämään huoltaa tehtaantyöläisen tyttärestä ja päätös muuttaa hänen elämänsä. (IMDb)

"Les Misérables" (2012) on brittiläinen elokuvamusikaali, joka perustuu Victor Hugon romaaniin "Kurjat" ja siitä sovitettuun musikaaliin. Elokuvan on ohjannut Tom Hooper. Elokuvan pääosissa ovat Hugh Jackman, Russell Crowe, Anne Hathaway, Amanda Seyfried, Eddie Redmayne, Samantha Barks, Sacha Baron Cohen, Helena Bonham Carter ja Aaron Tveit. 

1800-luvun Ranskaan sijoittuva Les Misérables, kertoo monien henkilöiden yhteenkietoutuneita kohtaloita. Entinen vanki Jean Valjean ottaa Fantinen aviottoman lapsen Cosetten vastuulleen ja yrittää välttää poliisitarkastaja Javertin haaviin jäämistä. (Wikipedia)

     *     *     *

TÄNÄÄN TV1 KLO 21:30

     *     *     *

Kuvaus monien länsimaisten ajattelu- ja toimintatapojen surkeudesta. Hieno spektaakkeli ja samalla naurettavaa porvarillista vapaus-eetosta pursuava teos, joka kolisee tyhjyyttään.

Hyvä on, Jean Valjean pelastaa Cosetten - ja saa lopulta aikaan tuhkimo-tarinan, jossa köyhä orpotyttö pääsee rikkaisiin naimisiin.

Huvittavaa on, miten kaikki omista rooleistaan ja asemistaan käsin rukoilevat kristittyjen Jumalaa, joka ei koskaan tule auttamaan ketään. Taikausko ei pure. Eikä "Raamatun" kielloilla (älä tapa ym.) ole mitään vaikutusta. Tapetaan kun tapattaa - ja Ranskan armeija surutta tappaa köyhiä ja siviilejä omassa maassa...

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti