sunnuntai 1. tammikuuta 2017

Tirard: "Molière" (2007)


Näyttelijä-käsikirjoittaja-ohjaaja Molière on joutunut velkavankauteen maksamattomien velkojen takia ja hänen teatterinsa on konkurssissa. Miehen pelastaa aristokraatti, joka tarvitsee apua vietelläkseen nuoren markiisittaren tämän kirjallisessa salongissa. (IMDb)

"Molière" (2007) on ranskalainen ohjaaja Laurent Tirardin draamaelokuva, jonka pääosassa on Romain Duris. (Wikipedia)

    *     *     *

Teatteri-ilmaisun opettelu ei ole aivan turhaa, mistä on hyvänä osoituksena tämä Laurent Tirardin elokuva. Fiktio muuttuu helposti esittämällä faktaksi, musta valkoiseksi ja päinvastoin.

Harmillista vain että draaman kaari on sama kuin klassisessa draamassa, mutta voisiko toisin ollakaan. Tämähän on elokuva ja elokuvassa käy aina hyvin, jos se ei ole tragedia. Paitsi pahiksille joka tällä kertaa oli nuori, kaunis, viehättävä aristokraatti, joka kohteli muita kaltoin.

Pohjimmiltaan tämä oli periporvarillinen avioliittodraama,jossa Jourdainin pariskunta ikään kuin löysi toisensa uudelleen Molièren avulla, joka teki heidän elämästään hetkeksi suorastaan melkoista farssia. Molière opetti kummatkin näyttelemään, teeskentelemään ja esittämään ja äkkiä ongelmat alkoivatkin itsestään ratketa. Ainakin ne ongelmat jotka olivat hiekkalaatikko-ongelmia.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti