perjantai 3. helmikuuta 2017

- CARPE DIEM - Tartu hetkeen - 409 Saako kansan enemmistön tukema presidentti syyllistyä syrjintään ja vihapuheeseen?

CC by  Mimmi L. 
(Enemmistö)demokratia on ongelmallinen asia, sanoi Suomen tasavallan presidentti Sauli Niinistö siitä sitten mitä tahansa. Jollei vähemmistöjä (esim. saamelaisia, romaaneja, venäläisiä, irakilaisia, suomenruotsalaisia, pitkäaikaistyöttömiä, eläkeläisiä ym.) ole suojattu (porvarillisia) enemmistöjä vastaan, enemmistön on mahdollista sortaa esim. Suomessa vähemmistöjä.

Ja länsimaiset arvot, mitä ne sitten kenenkin mielessä ovatkin, eivät ole ollenkaan yksiselitteisesti vain hyviä ja erinomaisia ja muualle kritiikittömästi kloonattavia asioita, eivätkä ole koskaan olleetkaan, vaikka niin on tehty läpi vuosisatojen. Joten jäitä hattuun.

     *     *     *

Viime päivinä on puhuttu mm. YLE:n aiheeseen liittyvän artikkelin takia venäläisistä, joilla on Suomen ja Venäjän kaksoiskansalaisuus. Niin nykyisen hallituksen ministerit kuin presidentti pitävät tilannetta ongelmallisena. Kaksoiskansalainen kun voi olla lojaali Venäjälle.

Samalla tavalla kaksoiskansalainen voi olla lojaali USA:lle, Iso-Britannialle, Ranskalle, Saksalle, Kiinalle, Irakille ja mille tahansa maalle. Mutta ongelmana pidetään nimenomaan niitä, joilla on Suomen ja Venäjän kaksoiskansalaisuus. Jos tämä ei ole rasismia ja vihapuhetta, niin mikä sitten. Pitäisikö Niinistölle räpsäistä sopiva hänen tuloihinsa sopiva sakkorangaistus oman virka-asemansa väärinkäytöstä kyseenalaisiin tarkoituksiin niin kuin on tehty monille perussuomalaisten nokkamiehille ja -naisille?

Linkki:

Analyysi: Puolustusvoimien ja puolustusministerin on pakko kiistää Ylen uutinen. By Päivi Happonen. YLE / Uutiset 01.02.2017

Syrjinnällä ikäviä seurauksia. By Eveliina Heino, tutkija. Helsingin Sanomat / Mielipide 03.02.2017

Kaksoiskansalaisuus mietitytti Niinistöä. Presidentti kehotti kansanedustajia kunnioittamaan
demokratiaa. By Teija Sutinen. Helsingin Sanomat 03.02.2017

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti