perjantai 24. helmikuuta 2017

- CARPE DIEM - Tartu hetkeen - 421 Helsingin Sanomat: "22 kaveriani on kuollut"


- No, voi voi! 22 sun kaveria on kuollut? Mutta itse olet hengissä? Oletpa ovela! Olet ujuttautunut Fryshuset -vapaaehtoisjärjestöön ja ryhtynyt uskovaiseksi (islam). Ja kaikki on sitten siinä. 10 vuotinen menneisyys pahiksena on ohi - ja voit leikkiä sankaria ja antaa asiantuntevia haastatteluita esim. Helsingin Sanomille, niinkö?

Tällaisia ajatuksia syntyi lukiessani viimeistä Helsingin Sanomien lukuisista valeuutisista. Minkäänlaista kriittisyyttä tai lukijoiden tietoisuuden syventämistä Suomen suurimman lehden uutisista on turha yrittää etsiä.

- Sinä, Sandro olet hurskasteleva paska, taidat tietää sen? Olet ampunut ainakin yhtä ihmistä, kenties hengiltä - ja luultavasti yrittänyt murhata toisen, kenties vielä vuonna 2012. Mutta Jumala antaa kaiken anteeksi, kun vain pyydät. Niinhän Ruotsinkin kouluissa ja mediassa opetetaan.

Sandron ei ole tarvinnut opiskella nuorisotyötä ja harjoitella uuteen ammattiin. Hän on hypännyt remmiin suoraan pystymetsästä. Myynyt aseensa, moponsa huumeensa ym. ja ryhtynyt kunnialliseksi kansalaiseksi ja kokemuksensa ansiosta saanut oikeaa työtä.

- Näinkö niiden 22 muunkin jo kuolleen olisi tullut tehdä - ja vielä elossa olevien tulisi tehdä? Mutta sepä olisi hienoa! Ongelmat poistuvat kertaheitolla, kun kaikki huumediilerit ja rötöstölevät nuoret alkavat toimia vapaaehtoisina Fryshuset -järjestössä ja käydä moskeijoissa. Miten tämä asia ei heille aiemmin ole tullut mieleen? Sanopa se.

Niin. Monet ratkaisut ovat yksinkertaisia. Eikä niihin tarvita muuta kuin rahaa ja hyvää poliittista tahtoa. Ruotsikin voisi jättää sotilaallisen varustautumisensa ja sotilasliittosuunnitelmat ja keskittyä nuortensa auttamiseen, niin kuin Suomenkin.

Linkit:

Murha piinaavat Malmötä. "22 kaveriani on kuollut". Helsingin Sanomat / Ulkomaat 24.02.2017

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti