keskiviikko 22. helmikuuta 2017

TYHJÄ PAPERI KERTOO. Osa 787. "Tärkeintä on tietoisuus, mihin valhe perustuu"


Vuoden 2017 suomalaiset - tarkemmin sanottuna keskiluokkaistuneet suomalaiset - ovat harvinaisen täynnä itseään ja omaa erinomaisuuttaan. Tässä herkässä tilassaan he ovat helppoa tykinruokaa ja kädestä hunajanjyvää syövää oikeistopopulistien vaalikarjaa. Tekopyhästi ja nationalistisesti he liputtavat niin kansankirkon kuin kaikkien hyvinä pitämiensä asioiden puolesta, olivat ne sitten todellisuudessa mitä tahansa heille ja heidän lapsilleen.

Valheessa - tai valeuutisessakaan - ei sinänsä ole mitään pahaa, kunhan on tietoinen siitä, mihin (elämis)valheeseen uskoo ja mitä siitä seuraa. Esim. vuonna 2017 on typerää ja valheellista uskoa, että 10 miljardia euroa ns. konventionaalisiin aseisiin (panssarivaunut, ohjustorjuntajärjestelmät, miinat ym. ym.) ovat edes sotilaiden näkökulmasta katsottuna mielekkäitä investointeja. Raha on poissa mm. lapsilta, heidän palveluistaan ja tulevaisuudestaan.

Puolustusministeri Jussi Niinistöä voikin pitää yhtenä Suomen epäisänmaallisimmista ja suorastaan rikollisimmista henkilöistä toimintansa takia. Sen sijaan että hän suomalaisten - jo koko maailman - edun nimissä ajaisi Suomen armeijan alas, hän suunnittelee massiivista varustautumista, missä ei ole mitään mieltä. Väärää politiikkaa muuta kuin aikansa eläneiden evp-sotilaiden kannalta katsottuna.

Ja tällaista toimintaa tukee uskottavana itseään pitävä media (Helsingin Sanomat, Yle ym.). Siinä sitä vastuullisuutta kerrakseen, joka perustuu silkalle valheelle. - Hyvänä muistutuksena siitä missä muu maailma menee oli tämän aamuinen uutinen, jossa kerrottiin että Euroopan ja myös Suomen ilmasta on viime viikkojen aikana löytynyt radioaktiivista jodia.

JATKUU...

Linkki:

Spotting Fake News. Librarian seeks to give students information literacy tools. By Jerry Large. The Oklahoman 20.02.2017. (Lehti löytyy yleisistä kirjastoista: Library PressDisplay / PressReader)

Fight Fake News with Real Thing. Imagine a product that doesn't need any batteries, is portable and has no pop-ups. By Ken Paulson. USA Today 21.02.2017. (Lehti löytyy yleisistä kirjastoista: Library PressDisplay / PressReader)

Pieniä määriä radioaktiivista jodia tammikuun ilmanäytteissä. STUK / Ajankohtaista 16.02.2017

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti