lauantai 11. helmikuuta 2017

TYHJÄ PAPERI KERTOO. Osa 782. Harkitsiko Suomi Lapin vaihtamista Viipuriin?


Ylen eilinen uutinen "CIA kävi Lapissa kommunismin vastaista taistelua" palautti mieleen, miten valtioneuvos Johannes Virolainen teki 1970- ja 1980 -luvuilla esityksiä Viipurin palauttamisesta Suomelle. Kenties näiden ehdotusten takana oli jotain sellaista, mitä ei silloin yleisesti tiedetty?

     *     *     *

Oli niin tai näin. Nykyisten sukupolvien on ajateltava mikä on esim. saamelaisten etu. Miten parhaalla mahdollisella tavalla taataan tämän alkuperäiskansan säilyminen ja heidän ikiaikaiset oikeutensa Saamenmaahan.

Viime vuosikymmeninä poliitikot niin Suomessa kuin muissa maissa, joissa saamelaisia asuu, ovat ajaneet viimeiset n. 100 000 ihmistä melkoiseen ahdinkoon, mistä monet toistuvat uutiset täällä Suomessakin kertovat.

Esim. Itä-Lapin metsäsodat, Soklin kaivoshanke ja vireillä olevat kaivoshankkeet, Vuotoksen allas, jota jotkut poliitikot hankkeen hautautumisesta huolimatta jatkuvasti nostavat kuin valeuutisen keskustelun aiheeksi. Ja viimeisimpänä kaikkein karmein hanke eli Tenojoen alueen niin lohivesien kuin rantamaiden vieminen alkuperäisten asukkaiden saavuttamattomiin.

Lisäksi Suomen armeija esim. Rukajärvellä (Kemijärvi) koko ajan häiritsee saamelaisten perinteistä elinkeinoa porotaloutta. Eivätkä sotakoneistot muutenkaan kuuluu Lappiin. Luulisi Lapin sodan opettaneen jotain, missä kaksi EU-maata riehui armeijoineen.

Linkki:

CIA kävi Lapissa kommunismin vastaista taistelua. Yhdysvaltain keskustiedustelupalvelun CIA:n arkistot paljastavat, että Lappi oli kommunismin vastaisen taistelun ydinaluetta sotien jälkeisessä Suomessa. CIA:n äskettäin avatut arkistot kertovat myös huhuista, joiden mukaan Neuvostoliitto vaati Lappia itselleen vastineeksi Viipurista. By Tapani Leisti. Yle / Uutiset 10.2.2017

Viipuri takaisin pikkurahalla. By SakariNupponen. Taloussanomat 19.05.2012

Viipurin ja Karjalan palautus maksaisi 50 miljardia. Suomi24.fi / Keskustelu 27.2.2015

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti