maanantai 6. maaliskuuta 2017

- CARPE DIEM - Tartu hetkeen - 429. Kun "perussuomalaiset" kyykyttivät Annalaa


Tätä on tämä (perus)suomalaisuus pahimmillaan. Ja tästä se alkaa. "Se minkä lapsena oppii, sen nuorena / aikuisena taitaa."

Kun Marko Annala oli 7-luokalla pienen Joutsenon kunnan yläasteella, hän sai ilmeisesti vastakin istuskella pitkä letti vessanpöntössä.

Tulevat lääkärit, papit ja poliitikot kimppaan mobbasivat tulevaa menestyksekästä heavy-muusikkoa. Ja menivät arvatenkin miestenkouluun oppimaan lisää arvokkaina pitämiään joukkotappamisen taitoja.

Suomen itsenäisyyden juhlavuonna nämä paremmat ihmiset juhlivat valkoista-Suomea, unohtaen että ilman V.I. Leniniä ja hänen vallankumoushallitustaan Suomi ei olisi koskaan saavuttanut itsenäisyyttä Venäjästä.

Sama kuvio toistui Saksan rinnalla käydyn Jatkosodan jälkeen. Ilman generalissimus Josif Stalinin hyväksyntää Suomi olisi ollut 1980 -luvulle asti samanlainen kansandemokratia kuin muutkin Itä-Euroopan maat, mutta Suomi sai jälleen kerran Venäjän naapurina ja ystävänä erikoiskohtelun.

     *     *     *

Jokin Marko Annalan asenteessa kiusaajien ja väkivallan tekijöitään kohtaan hieman häiritsee. Hän liputtaa marttyyrimäisesti yleisen armahduksen puolesta, mikä ei tule koskaan lopettamaan loputonta väkivallan kierrettä.

Hänelle tuntuu riittävän, että hän on itse selvinnyt kokemuksistaan, eikä ajattele muita. Edes omia lapsiaan, jotka joutuvat kulkemaan saman lihamyllyn läpi. Siinä eivät pelkät Annalan kasvatusopit ja varoitukset enää auta.

Linkit:

Marko Annala perkasi rajun kiusaamisen kirjaan. HS / Kulttuuri 04.02.2017

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti