keskiviikko 15. maaliskuuta 2017

- CARPE DIEM - Tartu hetkeen - 436. Aina vain lisää monneja...Kummallista. Kun johonkin asiaan alkaa perehtyä, detaljeja pullahtelee esiin milloin mistäkin ja yllättävistä yhteyksistä.

Avasin illalla television tietokoneeltani - ja se oli TV1:llä niin kuin aina aluksi. Ranskalainen "Löytöretkiä maailmaan ohjelma" oli juuri alkamassa. Se ei ole kuin vartin mittainen, joten ajattelin, että voinpa pysähtyä tähän tällä kertaa.

Paleontologi Michel Brunet oli tutkimassa autiomaassa keskellä Afrikkaa Tsadissa miljoonia vuosia vanhaa oletettua ihmisen yhtä kantaisää, jonka hän oli nimennyt Abeliksi.

Ohjelmassa näytettiin, miten tutkija joukkoineen vaelsi Ranskan armeijan avustuksella keskelle autiomaata valtavine varusteineen - ja alkoi tutkia loputonta autiomaata, josta Abelin leukaluu oli sattumalta löytynyt.

Ensimmäinen paikka johon arkeologit osuivat oli muinaisen järven pohja - ja mitä muuta sieltä löytyikään kuin monnin luuranko! Eikä viikkojen etsimisestä huolimatta Abelin veljestä Kainista näkynyt jälkeäkään...

Linkit:

Silurus glanis (wels catfish). www.cabi.org

Löytöretkiä maailmaan. TV1 14.03.2017 klo 19:45

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti