torstai 23. maaliskuuta 2017

- CARPE DIEM - Tartu hetkeen - 445. Lähetänkö Microsoftille laskun toimimattomasta DVD Playerista?Siitä se alkoi. Eräänä päivänä vain huomasin käyttöjärjestelmäni päivittyneen Windows 7:stä Windows 10:ksi.  Olin päättänyt että haluan säilyttää tuolla koneellani vanhan käyttöjärjestelmän, mutta kukaan ei koskaan kysynyt minulta mitä minä haluan.

Samalla kun huomasin käyttöjärjestelmän vaihtuneen toiseen huomasin etten pystynyt katsomaan enää DVD:itä koneellani, mikä oli tämän koneen tarkoitus sen lisäksi, että se toimi TV:näni. Aikani ihmeteltyäni asiaa - ja räpellettyäni koneellani - minut ohjattiin Microsoft Store -verkkokauppaan, mistä sain asennettua Windows DVD Playerin maksutta. Kaikki oli taas hyvin, eiliseen asti.

Kun tulin töistä iltapäivällä, ajattelin katsella M. Night Shyamalanin "Lady in the Water" (2006) -elokuvan - ja sen jälkeen tehdä jotain vähän hyödyllisempää myöhemmin illalla. En päässyt kuitenkaan ennen klo 01:00:tä edes elokuvan katseluun asti.

      *     *     *

Kun avasin koneen, asennusohjelma alkoi tehdä Windows 10:n uusimpia päivityksiä, mitä se teki ja teki puolisen tuntia. Sitten asennukset olivat vihdoin saatu valmiiksi ja huokasin helpotuksesta, lykkäsin DVD:n asemaan ja istuin sohvalle. - Mitä, ei tapahdu mitään? Ei voi olla totta!

Windows DVD Player ei toiminut enää jostain syystä. Aikani, usean tunnin, yritettyäni saada DVD Playerin toimimaan käyttämällä useita Internetistä löytyneitä kikkoja, kyllästyin ja menin Microsoft Storeen, josta huomasin ohjelman muuttuneen maksulliseksi. Hinta oli 15 dollaria. - Ei ihan tästä maailmasta, ajattelin.

     *     *     *

Koska epäilin oman Windows DVD Playerini jotenkin korruptoituneen päivityksen yhteydessä, päätin ostaa ja asentaa ohjelman uudelleen. Maksoin ohjelman ja heti maksettuani asensin sen koneelleni. - Ei mitään muutosta tilanteeseen. Ei voi olla totta!

     *      *     *

Tämä EI ole Windows DVD Player.
Vasta tässä vaiheessa aloin käyttää järkeä ja päätin löytää DVD Playerille hyvän vaihtoehdon. Olin jo tätä ennen asentanut Microsoft Storesta puolisen tusinaa playeria, joilla en millään saanut elokuvia katseltavaksi. Edes sillä Microsoftin (!) tarjoamalla VLC (media player) -sovelluksella.

Googlettamalla löysin aidon VLC Media Playerin, jonka ei Microsoftin -sivuston mukaan pitänyt toistaa elokuvia, mutta onnekseni pääsin juuri sillä vihdoin aamuyöllä katselemaan elokuvaa, joka minun piti katsoa 8 tuntia aiemmin. Eikä maksanut mitään.

Linkki:

Windows DVD Player. Microsoft Store. Published by Microsoft Corporation. Price. $14.99

Windows 10 DVD-sovelluksen hankkiminen. Microsoft / Community. Keskustelu.

Get a DVD player app for Windows 10. Microsoft

VLC (Media Player). Microsoft Store

VLC media player. Softonic

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti