torstai 30. maaliskuuta 2017

- CARPE DIEM - Tartu hetkeen - 452. Erottaisivatko persut pienen lapsen päiväkodista?Ilmeisesti. Porvaripuolueiden logiikalla: rautaa rajalle ja pakkokeinoja päiväkoteihin. Työttömien lapset sieltä on jo pakotettukin ulos. Kysyn vain: tätäkö suomalaiset - ihan oikeasti - haluavat?

Kuka tai mikä puolue puolustaa lapsia, lapsiperheitä, työttömiä ja heidän oikeuksiaan? Tuntuu siltä ettei kukaan eikä mikään. Tai puoluejärjestelmässä on yhden todella suuren puolueen mentävä aukko.

Jos näin on, ajassa ollaan palattu takaisin vähintään 1800 -luvun loppupuolelle.

    *     *     *

Viimeisimmässä keskustelussa koulujen työrauhasta tai kurista tulee mieleen myös ruotsalainen kasvatusfilosofi Gunnar Adler-Karlsson, joka kirjoitti aikoinaan "90-luvun oppikirjan" ja muita vastaavanlaisia teoksia. Hänen keskeinen ajatuksensa oli, että - toisin kuin opettajat koko ajan julkisessa keskustelussa väittävät ja uskottelevat itselleen - koulu ei ole oppilaiden oppimista varten vaan koulu on lähinnä laitos, johon lapset sijoitetaan kurin ja järjestyksen takia, kun parempaakaan paikkaa heille ei ole keksitty.

Koulun jälkeen pojat menevät miestenkouluun (lue: armeija) ja tytöt menevät (ennenvanhaan emäntä- tai) talouskouluun tai hankkivat itsensä raskaaksi, mikä on heidän naistenkoulunsa.

Lopputuloksena on kuuliaisia ja nöyriä Suomen / Ruotsin valtion alamaisia, joita tarpeen tulleen saa kyykyttää miten tahansa - ja panna vaikka tykinruo'aksi jos poliittisesta, taloudellisesta ja kulttuurieliitistä tuntuu siltä. Ja puolustaa neliömetrin kokoista maatilkkuaan hengellään.

Ja tähän nykyinen hallitus selvästi tähtää vielä 2010 -luvulla

Linkit:

Kiusaamisen kitkemiseen ei ole olemassa oikotietä. By Laura Repo & Vilja Laaksonen. Helsingin Sanomat / Mielipide 30.03.2017

Ei kuria vaan apua oireileville oppilaille. By Elvi Silvinen. Helsingin Sanomat / Mielipide 30.03.2017

Koulukuri jakaa puolueita. Enemmistö vaaliehdokkaisa hakisi pääkaupunkiseudun kouluihin työrauhaa muilla keinolla. By Maija Aalto. Helsingin Sanomat / Kuntavaalit 2017 29.03.2017

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti