tiistai 7. maaliskuuta 2017

Eyre: "Paljastavat merkinnät" (2006)


Ikääntyvä yläkoulun naisopettaja ystävystyy nuoren taideopettajan kanssa, joka hänkin on nainen, mutta jolla on suhde 15-vuotiaaseen oppilaaseensa. Ikäneidon aikomukset eivät nekään ole aivan pyyteettömiä, eivätkä tähtää platoniseen suhteeseen. (IMDb)

Richard Eyren "Paljastavat merkinnät" (2006) on brittiläinen psykologinen trilleri ja draamaelokuva, joka on adaptaatio Zoë Hellerin kirjasta. (Wikipedia)

     *     *     *

Varsin taitavasti rakennettu tarina, joka ei jätä ketään kylmäksi. Mikään ei ole siltä, miltä aluksi näyttää. Nuori taideopettaja ei olekaan niin nuori tai hän on paljon enemmän kuin aluksi näytetään. Ikääntyvä opettaja johon hän tutustuu ei ole ollenkaan sellainen miellyttävä ihminen millaisena hänet esitetään. Koulupojat eivät ole pelkkiä koulupoikia vaan potentiaalisia opettajien rakastajia, jotka ovat kiinnostuneita vanhemmista naisista, ei mistään tytöistä jne.

Fiktion maailmassa on kaikki mahdollista ja harvoin Hollywood -elokuvien hallitseman elokuvateollisuuden keskellä rakennetaan tällaisia ajatuksia herättäviä ja voimakkaita tunteita mieleen nostattavia pläjäyksiä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti