sunnuntai 19. maaliskuuta 2017

Geoffrey: "Frankie & Alice" (2010)


Draama keskittyy  mustan stripparin monipersoonahäiriöön. Nainen kamppailee säilyttääkseen todellisen minänsä ja alkaa työstää ongelmallista tilannettaan psykoterapeutin kanssa ja samalla paljastuvat mielen sisällä olevat möröt, jotka vainoavat häntä. (IMDb)

"Frankie & Alice" (2010) on kanadalainen draamaelokuva, jonka on ohjannut Geoffrey Sax ja pääosassa on Halle Berry.  Elokuva on tehty brittiläisessä Kolumbiassa ja perustuu tositarinaan suositusta go-go -tanssijasta 1970 -luvulta, joka kärsii dissosiatiivisesta identiteettihäiriöstä. (Wikipedia)

     *     *     *

Ihmisen mieli on usein arvaamaton - ja tämän elokuvan katsoja on aluksi ihmeissään, mistä päähenkilön käytöksessä oikein on kysymys.

Frankiellä (Halle Berry) on puolitusinaa sivupersoonaa, joita hän ei aina onnistu hallitsemaan kovin hyvin. Esim. musiikkikappale 1950-luvulta laukaisee hänen mielessään prosessin, joka saa hänet kuvittelemaan olevansa Alice. Alicea ei ole olemassa ja hän on oikeastaan Frankien teininä saama tytär, joka kuolee heti syntymän jälkeen, mistä Frankielle on jäänyt paha trauma.

Kiinnostavin sivupersoona on Nero (Genius), joka saa hänet - ei vain kuvittelemaan - vaan myös olemaan huippuälykäs nainen, joka on älykkyystestissä saanut huikean  yli 150 pisteen tuloksen. Hän ei siis vain kuvittele olevansa Nero - vaan hän myös on sitä, mikä näkyy mm. hänen käytöksestään.

Todellinen minä Frankie puolestaan on ihan tavallinen musta nainen, joka yrittää elättää itsensä tanssijana - ja onkin menestyksekäs työssään kunnes alkaa sekoilla sivupersooniensa kanssa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti