torstai 16. maaliskuuta 2017

Smoczynska: "Córki dancingu" (2015)


Varsovassa kaksi merenneitosisarusta otetaan töihin kabareehen. Toinen heistä etsii itselleen ihmiskumppania, toinen keskittyy jonkinlaisena vampyyrinä syömään ihmisiä. (IMDb)

     *     *     *

Nuoren puolalaisohjaajan Agnieszka Smoczynska esikoisteos "Córki dancingu" (2015) eli suomeksi 'Tanssivat tyttäret' ei ole järin vakuuttava, vaikkakin kiinnostava elokuva.

Internet Movie Databasessa (IMDb) liki 1 000 henkilöä on arvioinut sitä ja se on saanut korkeat liki 6,5 pistettä, joten joillain mittareilla elokuvassa on selvästikin ansionsa.

Elokuvalliset ansiot ovat heikot ja leffa tuntuu nopeasti kokoonkyhätyltä, ja siinä on draamaa, huumoria ja kauhua melkoisena sekametelisoppana. Pelkästään genrevalinta ei tunnu olevan ihan kohdillaan. Toki vampyyrien, merenneitojen ja 2010 -luvun nuorten naisten yhdistäminen on kiinnostava yritys ja puolalaisen kulttuurin ja elämäntavan kuvaus on valaisevaa.

Loppua kohti elokuva muuttuu yhä enemmän H.C. Andersenin "Pienen merenneidon" pastissiksi ja toinen tytöistä muuttuukin lopulta hauskalla tavalla merenvaahdoksi.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti