sunnuntai 2. huhtikuuta 2017

- CARPE DIEM - Tartu hetkeen - 454 - Kun saksalaiset julistivat itsensä maailman parhaiksi kaikessa ...Hitlerin suunnitelma rotupuhtaudesta ei rajoittunut vain ihmiskuntaan. Natsit suunnittelivat kloonaavansa sukupuuttoon kuolleita eläimiä ja valjastavansa ne omien tarkoitusperiensä hyväksi. (Yle Areena)

    *    *     *

Dokumenttielokuva avaa Saksan - ei vain kansallissosialistien - vaan yleensä saksalaisten ja eurooppalaisten maailmankuvaa 1900 -luvun alussa.

Saksalaiset uskoivat tuolloin niin suureen myyttiseen menneisyyteensä, nykyisyyteensä kuin myös tulevaisuuteensa. Niin kuin vielä tänä päivänä. Tärkeitä olivat sellaiset myytit kuin Siegfriedin / Sigurdin tarina Nibelungin lauluissa.

Herman Göring
Roomalaisen Tacituksen ja Julius Ceasarin kertomukset germaaneista ruokkivat nekin saksalaisten uskomusta suuruudestaan.

Oma germaaninen, rodullisesti puhdas arjalainen alkukoti haluttiin rakentaa uudelleen ikimetsään, joka löydettiin Saksan ja Puolan rajalta Bialowiezan metsästä, jossa tosin asui siellä täällä noin 7 000 ihmistä.

2. maailmansodan alettua Saksan armeija tyhjensi alueen saatuaan sen haltuunsa, hävitti sen kylät ja alueelle luotiin Herman Göringille omistettu luonnonuojelualue.

     *     *     *

Samalla alueelle siirrettiin kahden luonnontieteilijän Lutz ja Heinz Heckin jalostamia alkuhäriksi kutsumia nautoja eli natsit halusivat palauttaa luontoon satoja vuosia sitten sukupuuttoon kuolleen eläimen, jonka uskottiin olevan tärkeässä roolissa germaanien kehittymisessä kansaksi saksalaismetsissä.

Samalla logiikalla alettiin jalostaa myös arjalaista rotua ja vastaavasti hävittää niitä, joita ei pidetty puhtaaseen rotuun kuuluvina, ennen muuta juutalaisia.

Linkit:

Hitlerin eläimet. Yle TV1 02.04.2017 klo 15:05

Hitlers Jurassic Monsters. National Geographic

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti