sunnuntai 16. huhtikuuta 2017

- CARPE DIEM - Tartu hetkeen - 460 - Jeesus jää tässä skabassa kirkkaasti toiseksi...Filippiiniläinen Ruben Enaje on tähän pääsiäiseen mennessä naulauttanut itsensä 31 kertaa, Jeesus teki tempun vain kertaalleen.

Ristiinnaulitseminen oli Rooman valtakunnan aikana arkinen ja tavallinen tapa rangaista poliittisia rikollisia ja terroristeja, kapinallisia ja karanneita orjia.

Kenties on vain ajan kysymys, milloin myös Euroopassa nähdään todellinen keskiaikainen "Via Crucis - Kärsimystie" -näytelmä, eikä vain halpoja kärsimysnäytelmän jäljitelmiä esim. Helsingin Senaatintorilla.

Tosin tällöinkin on mahdollista, että käy niin kuin vanhassa koululaisvitsissä, jossa roomalaissotilas iski keihään Jeesuksen kylkeen ja hämmästyksekseen totesi: "Se on täytetty!"

Jo antiikin kreikkalaiset ihmettelivät juutalaisten lahkoa, joka kutsui itseään kristityiksi. Miten oli mahdollista, että jumala oli a) ihminen ja b) miten tämä jumala luineen ja nahkoineen saattoi nousta taivaisiin. Siinä oli jotain perustavanlaatuisesti pakanallista, niin kuin tämän jumalan veren juomisessa ja ruumiin syömisessäkin.

Linkit:

Crucifixion of Jesus Christ re-enacted in Philippines.  By  Charlotte Krol. The Telegraph / News 14.04.2017

Ruben Enaje. Wikipedia

Crucifixion in the Philippines. Wikipedia

In pictures: Philippines crucifixions. BBC News 29.03.2002

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti