keskiviikko 19. huhtikuuta 2017

- CARPE DIEM - Tartu hetkeen - 462 - Kun kahdesta tulee kolme...Tänään töiden jälkeen lähdin vielä Hämeenlinnan pääterveysasemalle, jossa Perheasiain neuvottelukeskuksen johtaja Timo Korpinen luennoi "Kun kahdesta tulee kolme", minkä hän oli selvästi tehnyt vuosia toistuvasti leipääntymättä.

Paikalla oli kymmentäkunta paria miehiä ja naisia, vain yksi nainen oli yksin. Luentosali oli pieni, matala ja vähäinen ilmatila riitti juuri ja juuri tunniksi.

Mitään tarjoilua, edes vettä ei ollut saatavilla, vaikka paikalla oli naisia, joiden kaikkien raskaus oli jo melko pitkällä. Itsekin oli hyvin janoinen, mikä hieman häiritsi tilanteessa. Ajattelin etten ole ainoa, niin kuin en ollutkaan.

Korpinen luennoi, luennoi ja luennoi. Hyvin ja asiantuntevasti ja ehdottomasti täyttä asiaa, ei siinä mitään. Hän myös kertoi omista - tosin yli 30 vuoden takaisista - kokemuksistaankin.

    *    *     *

Luennoitsija oli myös humoristinen, hänen suurelle yli 50 tuuman televisiolle heijastamansa kuvat olivat samalla hauskoja ja vakavia mm. Baby Blues -sarjakuvista.

Huvittavaa myös oli että valtava screeni oli niin alhaalla, että sen koosta ei ollut suurimmalle osalle luentosalissa olijoita paljonkaan iloa, sillä puolet dataprojektorilla heijastetuista slideista jäi osittain näkemättä.

     *     *      *

Perheasiain neuvottelukeskuksen johtaja Timo Korpinen puhui - tosin hyvin mutta - usein yleistäen, millaista tietysti aina on kyselytutkimuksiin ja tilastoihin perustuvien tietojen esittäminen. Katselimme aina välillä toisiamme - ei, ei napannut taaskaan. Muutamat asiat puolestaan osuivat oikeaan niin kuin lotossa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti