perjantai 21. huhtikuuta 2017

- CARPE DIEM - Tartu hetkeen - 465 - pahimmat visiot orwellilaisesta yhteiskunnasta toteutumassa


 Tiedustelun keinot laajenevat - miten käy perusoikeuksien? Studiossa mm. Supon päällikkö Antti Pelttari ja vihreiden kansanedustaja Jyrki Kasvi. (Yle Areena)

     *     *    *

Pahimmat visiot totaalisesta kontrolliyhteiskunnasta ovat toteutumassa tai ainakin menossa suuren h-a-r-p-p-a-u-k-s-e-n eteenpäin, jos ja kun hallitus runnoo tiedustelulakinsa läpi - ja muuttaa siinä sivussa demokraattisen valtion valtionsääntöä mm. vihreiden ja sosialidemokraattien tuella.

Mikään ei ole enää pyhää. Jos ja kun olet tietämättäsi ollut jonkin ulkomaisen tiedustelupalvelun kohteena esim. siksi, että joku terroristiksi leimattu tai luokiteltu on lukenut blogiasi tai käynyt kanssasi keskustelua, Ohrana Suomessa voi ilman mitään asiallista syytä iskeä sinuun kiinni kuin sika limppuun niin kuin tapahtui viime vuosisadan vaihteessa, kun kansalaisia epäiltiin milloin mistäkin kevein perustein, heitettiin tyrmään ja pahimmassa tapauksessa tapettiin.

Armeija hoitaa suojelupoliisille tiedustelun - ja se voi olla sitten menoa. Oman maan kansalaiset ovat hyökkäystoiminnan kohteena. Uskomatonta muuta totta. Valtion koneistot ovat kääntyneet yhteiskuntaa, sen rakenteita ja ihmisiä vastaan.

    *     *     *

Kansalaisia vastaan, mars!
Mistään pienestä tai kustannuksiltaan vähäisestä asiasta ei ole kysymys, mitä ministeri Paula Risikko ei eilen televisiossa kieltänytkään. Tällaiseen muka turvallisuutta ja turvallisuudentunnetta lisäävään toimintaa kun löytyvät aina rahat!

Supon Seppo Pelttari puolestaan kertoi, että se tulee palkkaamaan 100 uutta tutkijaa tai tiedustelijaa tai miksi heitä sitten kutsutaankin. Ja sanomattakin on selvää - vaikka Suomen armeijan edustajaa ei ollut paikalla -, että armeija tulee palkkaamaan tällaiseen siviilitiedustelua tukevaan toimintaan koko joukon uutta väkeä ja kääntää tykkinsä siviileihin päin.

Tästä ei voi seurata mitään hyvää kenenkään turvallisuudella, mutta valtion rahaa siirretään taskusta toiseen. Köyhien ja huono-osaisten auttamisesta heidän kyykyttämiseensä, mihin Risikko suoraan viittasi. 20 % suomalaisista, kun ei koe tällaista sairasta toimintaa omakseen ja ovat sen takia uhka enemmistölle.

    *     *     *

Alhaisinta viime päivien keskustelussa on ollut se, että tuoretta Tukholman terrori-iskua - tai mistä siinä sitten oli kysymyskään - on käytetty häikäilemättömästi keinona markkinoida hallituksen hanketta eteenpäin, mikä jo sinänsä osoittaa, että ministerien pussissa eivät ole puhtaat jauhot. Tuollaisia tekoja kun ei voi estää millään keinolla, mutta niiden todennäköisyyttä voidaan l-i-s-ä-t-ä ajamalle ihmisiä yhä enemmän ahdinkoon ja kohtelemalla heitä epäoikeudenmukaisesti.

Linkki:

A-studio: Talk. Yle TV1 Eilen 20.04. klo 21:05

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti