lauantai 22. huhtikuuta 2017

- CARPE DIEM - Tartu hetkeen - 466 - messu lapsille


En ole käynyt Messukeskuksessa aiemmin kuin pari kertaa Kirjamessuilla. Kuluneen viikonvaihteen Lapsimessut ovat ilmeeltään aikalailla erilaiset. Suuri osa messuvieraista, kun saapuu keskukseen vaunuilla tai rattailla.

Sen verran olen aiemmilta käynneiltä oppinut, että tällaiseen massatapahtumaan täytyy jollain tavoin valmistautua. Muuten niistä ei saa oikein mitään irti.

Jokin yksinkertainen ja konkreettinen tavoite ei muuta, ja kaikki sujuu kuin leikkien. Eikä sillä ole väliä, saavuttaako tavoitteen juuri sillä kertaa vai ei.

Me asetimme tavoitteeksi sen, että selvitämme, millaisia vaunuja ja rattaita on tarjolla. Toki tiesimme sen muutenkin etukäteen, mutta nyt oli tarkoitus ostaa sellaiset. Messuilta niitä arvetenkin sai messuhintaan.

      *      *       *

Lisäkriteerinä tälle kulkuvälineelle oli, että sitä täytyi voida käyttää juostessa, mikä tietysti rajasi aikalailla vaihtoehtoja. No, sopivia tarjokkaita löytyi muutamia, ja aikamme pyöriskeltyämme löysimme lopulta sen mitä etsimme.

Mitään uutta ja yllättävää tässä vaihtoehdossa ei sinänsä ollut. Vaunut / rattaat ominaisuuksineen olivat tiedossa, ja kaikki lisävarusteet otettiin mukaan. Hinta oli juuri kohdallaan, toisin kuin samat vaunut toisella messuosastolla, josta ne myös bongasimme.

      *     *     *

Päivä oli muutenkin mukava. Söimme ja joimme hyvin, mutta emme tietysti alkoholia ja raskasta liharuokaa. Aamulla tullessamme kävimme  Helsinki Caféssa ja tavoitteeseen päästyämme koukkasimme aasialaiseen Wok’n’Curry ravintolaan.

Ja kirjaostoksia emme näilläkään messuilla voineet välttää ja tässäkin rajasimme kiinnostuksen kohteen Tove Janssonin muumeihin.

Nobelin arvoinen uuden uutukainen Muumi -kangaskirja oli ehdoton juttu, eikä Hannele Huovin & Soili Perkiön Muumiperheen lauluretki CD-levyineen ollut sekään huono löytö.

      *      *       *

Päivän hellyyttävin teko oli - ja en ehkä kerro sitä tässä kuitenkaan tarkkaan - se, kun hän piirsi ympyränmuotoiselle paperille puuväreillä pinssiin Papun kuvan. Saatuaan sen valmiiksi hän kiinnitti sen reppuunsa. Liikuttavaa ja koskettavaa...

Linkki:

Lapsimessut. Messukeskus 21.-23.04.2017

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti