keskiviikko 26. huhtikuuta 2017

- CARPE DIEM - Tartu hetkeen - 469 - Miksi hallitus Suomessa saa valehdella? (Ja media tyytyy siihen)


Miten joku voi väittää, että KELA:n yleistä asumistukea leikkaamalla luodaan työpaikkoja? Köyhimmiltä ihmisiltä otetaan, eikä anneta mitään tilalle!

Juuri näin maan hallitus eilen väitti. Leikkaamalla 13 miljoonaa euroa saadaan väitteen mukaan 500 - 800 työpaikkaa, mikä on jos mikä silkkaa valhetta, jos hallitus ei tarkkaan dokumentoi, millä tavoin nuo työpaikat syntyvät. Muussa tapauksessa sen on vedettävä sanansa takaisin tai vedettävä itsensä Valtakunnanoikeuteen.

Samaan aikaan samainen hallitus ilmoitti antavansa Armeijalle ja Poliisille 100 miljoonaa euroa. Millähän tavoin tämä poistaa kannustinloukkuja tai ehkäisee niiden syntymistä? Millaista hyvää sotakoneistot tuottavat ja ovat Euroopassa tuottaneet vaikkapa viimeisen 100 vuoden aikana?

    *    *    *

Esimerkiksi Helsingin Sanomat ei 26.4. vaivautunut edes kommentoimaan hallituksen väitettä työllisyyden lisääntymisestä esitetyllä keinolla.

Hallitus voisi lisätä uskottavuuttaan esimerkiksi hankkimalla Nordstromin uuden farkut, joista heti näkee, että töitä hallituskin on tehnyt. Ryöminyt mudassa kuin 1. maailmansodan juoksuhaudassa.


Linkki:

Hallituksen päätös kannustinloukkujen purkamisesta. Valtioneuvosto 25.4.2017

ABC News. TV host Mike Rowe takes issue with $425 'muddy' jeans. "Further proof our country’s war on work continues to rage" http://abcn.ws/2qcKvpO‏. Twitter 26.04.2017

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti