keskiviikko 17. toukokuuta 2017

- CARPE DIEM - Tartu hetkeen - 476 - Apua! Imetykseen!


Jokainen meistä on tullut kutakuinkin samalla tavalla maailmaan oman äitimme kohdusta. Tyylit vaihtelevat, mutta jokainen on lähes heti syntymänsä jälkeen nälkäinen - ja enää ei ole napanuoraa, jonka kautta ruoka tulee automaattisesti.

Syntyneen lapsen ensimmäinen ongelma onkin, mistä löytää ruokaa? No, jokainenhan sen tietää, että äidin nisän on silloin löydyttävä. Mikään ei kuitenkaan takaa, että lapsi osaisi edes tätä ensimmäistä taitoaan ilman oppimista niin hullulta kuin se saattaa kuulostaakin.

Niin, siitä oli kysymys Neuvolan imetysvalmennuksessa viime maanantaina. Ja tulevat isät oli kutsuttu mukaan. Kaikessa on kysymys loppujen lopuksi perin yksinkertaisesta asiasta, jonka kanssa kaikilla ei ole ongelmia, mutta suurimmalla osalla on kuitenkin pieniä hankaluuksia.

     *     *     *

Videolla isää kehotetaan juomaan vettä - tai maitoa - lasista. Isä juo ja kallistaa samalla päätään hieman taaksepäin. Terveydenhoitaja toteaa, "huomasitko samalla kallistavasi päätä?" "Yritä nyt juoda niin että et kallista päätäsi. Paina pää rintaa vasten ja juo sitten!" Niin, eihän siitä mitään tullut.

Samasta asiasta on kysymys imetyksessä. Vauvankin pään tulee olla hieman takakenossa niin maito valuu lipityksen jälkeen norona nieluun.

Ihka ensimmäisessä imetyksessä maitoa ei heru kuin ehkä muutama tippa, mutta se riittää parin ensimmäisen päivän ajan, sillä vauvan vatsa ei ole juuri marmorikuulaa suurempi.

Linkki:

Neuvola. Hämeenlinnan kaupunki

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti