perjantai 19. toukokuuta 2017

- CARPE DIEM - Tartu hetkeen - 477 - Uusi tapa synnyttää?


Kun kristinuskon miehinen maailma levisi kaikkialle jopa synnytyssaleihin, unohdettiin mikä oli luonnollisin tapa synnyttää. Nyt kehä on tämän asian suhteen kiertynyt umpeen. Stomp -metodia kuitenkin mainostetaan uutena tapana synnyttää.

No, synnytysvalmennuksessa naisten onneksi suusanallisesti korostetaan, että naiset itse etsisivät heille sopivimman tavan synnyttää. Tämä tuntuu sikäli hassulta, että huonotkin tavat on jätetty valikoimajoukkoon. Kun itse valitsee tapansa synnyttää, ei voi valittaa jos esimerkiksi väliliha repeää.

     *     *     *

Oli niin tai näin. Vaikkapa Pohjois-Amerikan sadat intiaaniheimot tiesivät, miten kannattaa synnyttää. Länsimaiset valloittajat kuitenkin kavahtivat kaikkea vuosituhantista viisautta, pakanallista tietämystä. Olihan brutaalia synnyttää lapsi - tuosta vain maahan - suoraan seisaaltaan niin kuin joku Saatanan eläin.

Linkki:

Tutkimus: Uusi tapa synnyttää vähentää selvästi repeämiä – tekniikka olisi myös vauvan kannalta parempi ja parantaisi seksielämää synnytyksen jälkeen, sanoo asiantuntija. By Pinja Päivänen. Helsingin Sanomat 16.05.2017

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti