torstai 11. toukokuuta 2017

Mimica-Gezzan: "Medicit, Firenzen valtiaat " (2016)Uusi komea aikalaisdraamasarja kuvaa renessanssiajan mahtavinta pankkiirisukua, joka vaikutti syvästi yhteiskuntaan ja politiikkaan Firenzessä, Roomassa ja laajemminkin Toscanan maakunnassa.

8-osainen draamasarja perustuu todellisuuteen mutta ottaa juonellisia vapauksia, joiden avulla luodaan kiintoisa taustatarina Medicien vastoinkäymisille ja menestykselle.

1400-luvulla Eurooppa koostui hajanaisista ruhtinaskunnista, eikä nykyinen Italia ollut poikkeus. Nyt aateliston ehdoton valta-asema alkoi hitaasti murtua, ja uusi keskiluokka nosti hiljalleen päätään. Muutos teki kipeää tuon ajan yhteiskunnassa, ja rahvaan nouseminen omille jaloilleen oli kova paikka aatelisille. (Yle Areena)

     *     *     *

YLE TEEMA 10.05.2017 KLO 20:00 / YLE AREENA

    *     *     *

Paljon kohistu eurooppalainen suursarja alkoi Yle Teemalta kuin varkain. Onneksi koko sarja löytyy Areenasta, josta katsoin eilen 1. osan. Samaan aikaan televisiossa pyöri jo sarjan 5. osa.

Medicit-suku tulivat tunnetuksi mm. siitä, miten se sai valittua - siis rahalla ostettua - itselleen mieleisensä paavin, ja kirkon rahavirtojen ohjailijana suvusta tuli Euroopan mahtavin.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti