tiistai 6. kesäkuuta 2017

De Palma: "Lahjomattomat" (1987)


Tositapahtumiin perustuva elokuva  pienestä ryhmästä poliiseja, jotka olivat toisenlaisia kuin poliisien enemmistö, jotka yrittivät nitistää mafia-päällikkö Al Caponen, joka 1930 -luvulla hallitsi Chicagoa. (IMDb)

"Lahjomattomat" (1987) on yhdysvaltalainen rikoselokuva, joka perustuu vuosina 1959–1963 tehtyyn samannimiseen televisiosarjaan ja löyhästi myös aiheesta tehtyyn kirjaan. Elokuvakäsikirjoituksen on sovittanut David Mamet ja elokuvan ohjannut Brian De Palma. Lahjomattomien pääosia näyttelevät Kevin Costner, Sean Connery ja Robert De Niro.

Elokuva kertoo Costnerin esittämästä Eliot Nessistä, joka keräsi ympärilleen joukon poliiseja, joita alettiin kutsua nimellä Lahjomattomat, sillä oikeus oli heille tärkeintä. Ryhmän tarkoituksena oli vangita De Niron näyttelemä Al Capone.

Lahjomattomat oli ehdolla neljään Oscar-palkintoon, joista se sai yhden, kun Sean Connery palkittiin parhaasta miessivuosasta. Connery palkittiin lisäksi Golden Globella ja Ennio Morricone parhaasta elokuvamusiikista BAFTAlla ja Grammylla. (Wikipedia)

     *    *    *

Nelonen lauantai 03.06.2017 klo 23:15

    *    *    *

Hyvä muistutus siitä, että mafia on yhä syvemmällä länsimaista yhteiskuntaa 2010 -luvulla ja elämme eräänlaista gangsteri-demokratian aikakautta, joka alkoi 1930 -luvun Saksasta ja USA:sta. Suomessa päägansgsteri on presidentti Sauli Niinistö, jonka varpaanvälitkin Erkki Tuomioja nuolee, pelkän rahan ja aseman takia.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti