torstai 8. kesäkuuta 2017

TYHJÄ PAPERI KERTOO. Osa 820. Trumpin ja trumpilaisten ideologiasta


Donald Trumpin esikunnassa käydään kovaa valtataistelua niin Yhdysvaltojen sisäpolitiikasta, islamista kuin globalisaatiosta. Kuka on Stephen Bannon - Trumpin lähin neuvonantaja, ideanikkari, jota presidentti kuuntelee. (Yle Areena)

      *     *     *

Äärioikeiston ideologia USA:ssa ei päällisin puolin poikkea siitä ulko- ja turvallisuuspolitiikasta, jota esim. EU:ssa ja Suomessa harjoitetaan. Kaikki tuntuu olevan yhtä ja samaa terrorisminvastaista sotaa, joka alkoi vuoden 2001 WTC -iskujen jälkeen. Juutalais-kristillistä kulttuuria halutaan varjella kaikelta pahalta ja tähän rintamaan ovat Suomessa liittyneet oikeiston (kokoomus, persut ja keskusta) lisäksi ainakin sosialidemokraatit Erkki Tuomiojan johdolla.

Harhainen maailmankuva saa EU:n ja USA:n näyttämään maailmannavalta, jota kaikenlainen pahuus ympäröi ja sen ruumiillistumana islamilaisen maailman lisäksi Venäjä. EU:n trumpit haluavat täkäläisestä liittovaltiosta samanlaisen supervallan ja sotilasvaltion kuin USA on Amerikan mantereella.

      *     *     *

Trump esikuntineen on osoittanut, että politiikassa kaikki on mahdollista. Massat ovat masinoitavissa vaikka millaisen politiikan taakse niin USA:ssa kuin varsinkin Euroopassa.

Linkki:

Ulkolinja: Taistelu Trumpin esikunnassa. TV1 08.06.2017 klo 22:20

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti