tiistai 6. kesäkuuta 2017

Weir: "Huviretki hirttopaikalle" (1975)


Australialaisen tyttökoulun muutama oppilas ja opettaja katoavat jälkiä jättämättä kesäisellä huviretkellä maaseudulle. Heidän katoamisensa jätti jälkeen jääneet hämmennyksen ja pelon valtaan. Mitä oikein tapahtui tässä tositarinassa? (IMDb)

"Huviretki hirttopaikalle" (1975) on Peter Weirin ohjaama australialainen mystinen draamaelokuva vuodelta 1975. Se kertoo sisäoppilaitoksen tyttöoppilaiden huviretkestä Hanging Rock -nimiselle kalliomuodostelmalla, missä kolme heistä katoaa salaperäisesti.

"Huviretki hirttopaikalle" oli Peter Weirin läpimurtoelokuva ja myös yksi ensimmäisistä maailmanlaajuisesti menestyneistä australialaisista elokuvista. (Wikipedia)

    *     *     *

Yksi kaikkien aikojen lempielokuvistani, jonka näin joskus opiskeluaikana 1. kerran Elokuvakerho Monroessa Tampereella. Toistamiseen näin elokuvan televisiosta joskus 1990 -luvulla.

Sen lisäksi että elokuva kertoo traagisesta huviretkestä, se antaa välähdyksen tyttökoulun arkeen ja siihen, miten varattomaksi osoittautuneita tyttölapsia tuolloin kohdeltiin. Saran paras ystävä - ja selvästi myös rakastettu - Miranda katoaa tuona Ystävänpäivänä vuonna 1900, mikä edesauttoi Saran ahdinkoa ja johti hänen itsemurhaansa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti