keskiviikko 15. marraskuuta 2017

- CARPE DIEM - Tartu hetkeen - 515 - Aaargh! Eli sitkeä nuhaPakko se on sanoa ääneenkin! Näin sietämätöntä oloa minulla ei ole ollut tavallisen nuhan, NUHAN, takia vielä koskaan. Aaaargghhh!

Olen sinnitellyt laskujeni mukaan kohta kolme (3) viikkoa, eikä mikään auta kuin hetkellisesti. Jos ja kun olen esimerkiksi kannulla saanut röörini auki, parissa sekunnissa tilanne on taas sama kuin 10 minuutin kannuilun jälkeen.

Tilanteeseen vaikuttaa varmasti allergiapohjainen astma, joka todettiin virallisesti viime kesänä, ja sen toteaminen oli luku sinänsä. Asiaa pyöriteltiin pitkä tovi työterveydenhuollossa ennen kuin sain lähetteen keskussairaalaan, missä sielläkään ei tutkittu astman mahdollista syytä. Vasta viime kuussa käytyäni Työterveyslaitoksella sain vahvistuksen sille, että olen erilaisille kirjastossakin yleisille pölypunkeille allerginen.

    *    *     *

Tänä aamuna soitin Viipurintien terveysasemalle, joka on oma lähiasemani. Ystävällinen terveydenhoitaja totesi sen, minkä tiesin itsekin. Eihän tähän ole mitään hoitoa. Nuha kestää niin kauan kuin kestää ja lentää sitten pois niin kuin Veikko Huovisen "Lentsu", jos on lentääkseen.

Toivon, että minun Lentsuni lentäisi jonkin oikein epämiellyttävänä pitämäni henkilön nenään - ja tunkeutuisi suorastaan hänen aivoihinsa ja sanoisi muutaman valitun sanan. Sellainen henkilö voi olla tietysti jokin merkittävänäkin pidetty henkilö kuten Donald Trump tai kun Suomessa ollaan kaikki kuusi (6) tämän hetken presidenttiehdokasta, varsinkin Sauli Niinistö, jotka eivät ymmärrä lopettaa itseään... tarkoitan tietysti ehdokkuuden lopetusta protestina turhalle instituutiolle. Ehkä Lentsu voi puhua heille vähän järkeä...

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti