maanantai 11. joulukuuta 2017

- CARPE DIEM - Tartu hetkeen - 522 - arkipäivän rasismia suomalaisittain. osa 1. auto oven edessä.


"SUOMI osoittautui tuoreessa EU:n oikeusviraston FRA:n tutkimuksessa yhdeksi Euroopan syrjivimmistä maista."

ASUKAS 1

- Taas se meidän talon maahanmuuttuja pysäköi autonsa portaiden eteen niin että hyvä että sai vaunut lykättyä ovesta ulos. Röyhkeää sakkia.

ASUKAS 2

- Noh, noh. Ei nyt sentään. Vasta tämän aamun Hesarissa kerrottiin, miten suomalaiset ovat Euroopan rasistisin kansa  muun muassa tuollaisten puheiden takia.

ASUKAS 1

- Jos rasismia on se, ettei halua, että jatkuvasti joku yläkerran naapurin kaveri - tai naapuri itse - paikoittaa autonsa milloin minnekin muiden kulkuväylälle, olkoon se sitten rasismia.

ASUKAS 2

- Etköhän nyt liioittele.

ASUKAS 1

- Tai että jokaisessa rapussa on vähintäin yksi perhe tai porukka, joka pitää muuta taloa hereillä, koska ovat niin kovaäänisiä. Keskustelu on sitä, että he huutavat toisilleen, lähinnä mies huutaa ja lapset parkuvat.

ASUKAS 2

- Kulttuureissa on eroja...

ASUKAS 1

- ... ja taloyhtiöissä säännöt. Kello 22:n jälkeen työssäkäyvät suomalaiset haluavat nukkua.

ASUKAS 2

- Asiasta voi aina huomauttaa...

ASUKAS 1

- ... jos toinen ymmärtää mistä on kysymys ja ymmärtää edes kieltä sen verran, että ymmärtää, että kysymys on muiden häiritsemisestä.

ASUKAS 2

- Ota rauhallisesti. Kyllä asiat aina järjestyvät, kun ottaa rauhallisesti.

ASUKAS 1

- Mietin mikseivät poliittiset päättäjät sijoita laittomia maahanmuuttajia ynnä muita omille asuinalueilleen. Ne jotka asioista päättävät, voisivat ottaa vastuun asioista, eivätkä syyttää muita rasismista.

ASUKAS 2

- Voihan asioita ajatella noinkin. Poliittiset päättäjät ovat kyllä ns. käänteisiä rasisteja. Puhuvat paljon suvaitsevaisuudeta, paukuttavat raamatulla päähän, eivätkä huomaa, että ovat itse pahimpia rasisteja ja pakottavat muut pahaan välikäteen.

ASUKAS 1

- Juuri tuota tarkoitin.


Link:

Raportti: Syrjintä yleistynyt Suomessa. By Päivi Repo. Helsingin Sanomat / Kotimaa 11.12.2017Ei kommentteja:

Lähetä kommentti