keskiviikko 17. tammikuuta 2018

- CARPE DIEM - Tartu hetkeen - 529 - sukupuolten #metoo -sekoilu


Olen hyvin kyllästänyt Hollywoodista Ruotsin kautta Suomeen rantautuneeseen #metoo -sekoiluun. Sen sijaan että ihmiset ottaisivat vastuun omista tekemisistään he etsivät kaikkialta ympäriltään syntipukkeja mm. seksuaaliseen häirintään ties mistä syystä.

#metoosta on tullut samanlainen kansanliike kuin mitä olivat esimerkiksi näyttelijöiden ym. kulttuurialan työntekijöiden kommunistivainot USA:ssa 1950 -luvulla. Myös Suomessa vasemmistolaisia  syrjittiin ainakin vielä 1990 -luvulla. Sitä ennen orjuutettiin mustia ja joukkomurhattiin 10 miljoonaa alkuperäisasukasta. (Ruotsi-)Suomen valtio anasti saamelaisten maat, ja sijoitti armeijansa Saamenmaan rajoja vartioimaan ja pakkokäännytti asukkaat kristityiksi.

Paljon enemmän huomiota 2010 -luvulla saa lähinnä hyväosaisten, rikkaiden, kuuluisien ja koulutettujen valkoisten naisten seksuaalinen häirintä #metoo, mikä tuntuu toosi absurdilta. Ihmiset joilla on enemmän kuin koskaan historian aikana sosiaalista, kulttuurista ja taloudellista pääomaa puolustavat aggressiivisesti ja vihamielisesti oikeuksiaan sekä hyökkäilevät rintavarustus tanassa sokean, julman pahan, demonisen vihollisen miessukupuolen kimppuun.

     *      *     *

Asiassa ei ole sinänsä mitään .. pahaa, mutta asioihin olisi tietysti puututtava heti, kun ne ovat tapahtuneet, eikä esimerkiksi 30, 40 tai 50 vuoden jälkeen, koska se olisi ollut mahdollista.

Yhtä hyvin voi tietysti sanoa, että sekoilun toisen osapuolen eli syytettyjen miesten olisi osattava puolustaa itseään, varsinkin jos he kokevat heitä syytetyn täysin aiheettomasti ja ennen muuta kohtuuttomasti.

Vai onko kohtuullista että taputtelusta takapuolelle saa lopullisen maineen, elinkeinon ja ammatin menetyksen, elinkautisen, joka on kuolemaa pahempi?

Link:

Ahdistelun aika on lopullisesti ohi. By Arla Kanerva. Helsingin Sanomat / Kulttuuri - Näkökulma 17.01.2017

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti