keskiviikko 17. tammikuuta 2018

Rowling: "Huispaus kautta aikojen" [2001]


Huispaus kautta aikojen on ollut Tylypahkan kirjaston lainatuimpia teoksia. Pitkään aikaan sitä ei kuitenkaan ole ollut saatavana. Onneksi nyt saadaan uudistettu laitos Rauniolintu Sipisin kirjoittamasta menestysteoksesta uusien velhojen ja jästien iloksi. Tästä kirjasta selviää, mistä kultasieppi on lähtöisin, miten ryhmy syntyi tai miksi Kaljualan Kulkureilla on lihakirveen kuva kaavussaan. Kurvaa Akaan loistava suomennos ja Tomislav Tomicin hieno mustavalkoinen kuvitus! (Tammi)

       *       *      *

Oletan että kaikki tietävät mitä huispaus on, mikä on tietysti liikaa vaadittu. No, huispaus on velhojen maailman pallopeli, jota pelataan luudilla lentäen. Saattaa tuntua muista kuin Harry Potter -faneista oudolle ja tylsälle puuhalle, mutta huispaus on länsimaissa kehittynyt kymmenessä vuodessa ihan oikeaksi urheilulajiksi! Ns. jästihuispauksessa ei luudilla lennetä vaan luutaa pidetään pelattessa muuten vaan jalkojen välissä.

J.K. Rowlingin "Huispaus kautta aikojen" [2001] kertoo kaiken olennaisen tästä urheilulajista. Kirjasta otettiin vuonna 2017 uusi painos.

Ei ole yllättävää, että laji sai nykyisen muotonsa keskiajalla, millaiselta velhojen maailman elämä vielä 2000 -luvullakin vaikuttaa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti