tiistai 16. tammikuuta 2018

TYHJÄ PAPERI KERTOO. Osa 849. Entä jos kaikki tapahtuikin Harryn pään sisällä?


Rakkaat Harry Potter -fanit! Oletteko koskaan ajatelleet, entä jos kaikki kirjojen tapahtumat tapahtuivatkin vain Harryn oman pienen pään sisällä. Tulkinnalla on dramaattisia seurauksia sille, millä tavoin kirjoja lukee ja mitä merkityksiä niistä löytää.

Harry ei koskaan lähtenyt kotoaan Dursley'en luota minnekään vaan hän asui tätinsä pikkuporvarillisessa perheessä - kunnes oli uppoutunut täysin omiin fantasioiden ja hallusinaatioiden maailmaansa.

Voldemart oli jokin, joka oli tunkeutunut Harryn paakoppaan, ja josta hän yritti päästä epätoivoisesti eroon. Seitsemännessä kirjassa Harry pääsee lopulta tavoitteeseensa. Avada Kedavra -kirous tappaa niin Voldemortin kuin Harrynkin.

Ennen kuolemaansa Harry vaeltaa vielä mielessään jumalansa Dumbledoren kanssa ja sitten kaikki on ohi. Kirjailija on keksinyt kirjaan Epilogin peittääkseen sen mitä Harrylle todella tapahtui. Hän sekosi lopullisesti.

Kirjojensa kirjoittamisen jälkeen J.K. Rowling kaiken huipuksi eräässä haastattelussa totesi Albus Dumbledoren olleen homo, mikä lienee syy siihen, miksi Harrykin asui kaapissa.

Linkki:

Rowling, J.K. Harry Potter ja viisastenkivi. 1997

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti