tiistai 6. helmikuuta 2018

- CARPE DIEM - Tartu hetkeen - 533 - Draamaa Potterista koululaisille 2


Myönnän auliisti, etten tiennyt ollessani viime torstaina Konnarin koululla Lammilla pitmässä Harry Potter -draamapajaa, että pääkaupunkiseudulla oli samaan aikaan Harry Potter -päivä. Hauska yhteensattuma!

Yhteensä 16 seudun kirjastoa osallistui tapahtumaan. Mukana oli mm. pukudraamaa (cosplay), tietovisailuja potter-tietäjille, tietysti tupiin lajittelua sekä 3-verhoturnajaisia. Visailun voitto tasattiin Entressen ja Etelä-Haagan kirjastojen välille.

Tapahtumaa ei vietetä vain Suomessa vaan se on rantautunut anglo-amerikkalaista Harry Potter Book Night -perinteestä. Suomessa päivää vietettiin nyt neljättä kertaa. Somessa päivänviettoon oli ja on mahdollista tutustua hashtagilla #Potterilta18 Suomessa ja muualla #HarryPotterBookNight. Vuoden 2018 tapahtumista löytyy mm. kartta netistä kirjan kustantajan Bloomsburyn sivustolta.

Linkit:

Kirjastoissa vietetään Harry Potter -päivää 1. helmikuuta. Helsingin kaupungki 26.01.2018

Helsingin kaupunki‏ (@helviestinta). Paikalle voi saapua parhaassa velhoasussaan tai jästiksi pukeutuneena. Tapahtumissa tänään @HelMet_kirjasto  annetaan myös uusia lukuvinkkejä Harry Potter -kirjojen ystäville ja uusille faneille. #Potterilta18. https://www.hel.fi/uutiset/fi/helsinki/harry-potter-paiva-kirjastot …

Harry Potter Book Night. Bloomsbury -kustantaja

Harry Potter Book Night Event Map. Bloomsbury


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti